Gattuso: Bio bih go*no i mali čovjek kad bih sad napustio ove igrače

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HAJDUK je u velikom derbiju 6. kola SuperSport HNL-a pobijedio Dinamo na Maksimiru 1:0 golom Marka Livaje u 70. minuti. Splićani su ovom pobjedom preuzeli prvo mjesto SHNL-a u kojem je Dinamo dvije utakmice zaredom bez pobjede. Evo što je nakon utakmice rekao Hajdukov trener Gennaro Gattuso.

Bojite li se za svoju poziciju nakon ovih izjava?

"Bojim se samo smrti jer volim živjeti i volim ovaj posao pa bi mi bilo žao da umrem. Iskreno, dosta sam zaradio u karijeri da mogu živjeti do kraja života, a ovaj posao me ispunjava. Ne bojim se ničega".

Koliki vjetar u leđa je ova pobjeda?

"Svaka pobjeda nosi svoju priču, a mogu reći da je ovo bila magična noć. Ove smo se sezone uvjerili da nema laganih utakmica i mi moramo nastaviti ozbiljno raditi. Sad nas čeka Kup, težak terena, a prije svega sad povratak kući pet, šest sati autobusom".

Kako ste zadovoljni izvedbom Livaje i je li sve u redu s njim budući da se držao za nogu?

"Sve je u redu, samo umor. Zadnja dva i pol mjeseca Marko je bio sjajan. Skinuo je sedam, osam kila, trči, trenira, lider je i gura naprijed cijelu momčad. Ovo je pobjeda cijele ekipe i moja pobjeda jer sam uspio njegovu karijeru produžiti, jer je nekad u karijeri preslabo trenirao.

Njemu je majka priroda dala veliki talent, koji može koristiti još više. Za razliku od mene, koji nisam bio tako talentiran, ali sam uspio jer sam puno trenirao. On je podrška mladima, podrška starima, jede pravilno i treba tako nastaviti jer je već dovoljno svoje karijere bacio u vjetar".

Je li momčad trenutačno važnija od onoga što se događa u klubu?

"Dobili smo ovu utakmicu i moramo poštovati naše navijače, jer nas oni guraju. Naši navijači traže poštovanje. Moj cilj je usmjeriti ovaj brod, ne želim se svađati s nikime pa da vidimo dokle ćemo ići. Ja sam trener i to je moj posao.

Neću stavljati nikakve velike ciljeve ispred sebe nego ćemo trudim i radom vidjeti gdje ćemo stići. Znamo tko je predsjednik i uprava i poštujemo budžet. Ne želim nikakav rat, ali želim da svi radimo svoj posao. Da trener bude trener, predsjednik da bude predsjednik i tako dalje. Bez svađe, to je nogomet.

Kako komentirate presicu Nikole Kalinića od neki dan?

"Najbolje da zatvorimo tu temu i da se prebacimo na nogomet. Predsjednik je rekao da ne pričamo desetak dana, ali to nije istina jer ne pričamo mjesec dana. Sve što mogu reći je da Nikola nije lažljivac i vrijeme je da uživamo u pobjedi.

Je li ova pobjeda dodatno zbližila ekipu nakon svega u klubu?

"Ako pričamo o momčadi, tu nije bilo poteškoća. Bilo je malo u treningu, ali zadnja dva i pol mjeseca igrači daju sve od sebe i zaslužili su ovu pobjedu. Zahvaljujući njima sam ja još ovdje, a i zahvaljujući i Nikoli Kaliniću. Kad sam dolazio ovdje, Nikola mi je rekao da je Hajduk religija i zbog njega sam došao. Već prije sam na televiziji rekao da ovu pobjedu mogu posvetiti njemu. Nikola je imao veliku karijeru, veliki je Hajdukovac, a nije lažljivac. Iza sebe imam 400 utakmica kao trener velikih klubova, imam iskustva i osjetio sam da su mi ovi igrači dali srce i ruku i ja ih ne smijem razočarati i neću ih razočarati. Zato neću otići. Bio bih govno i mali čovjek kad bih sad napustio ove igrače. Kad to ne bih osjetio, šetao bih svoje pse u Marbelli.

"Znali smo kakva će ovo utakmica biti protiv jedne tako kvalitetne momčadi. Znali smo da ćemo patiti. Igrali smo presing, morali smo ih stisnuti i tu smo dosta riskirali. Mi nemamo igrača koji mogu iznijeti loptu na 50-60 metara nego moramo igrati. Imali smo i sreće.

Dinamo je po krilu neuhvatljiv, ali bili smo hrabri. Morali smo biti pažljivi jer je gotovo ako protiv Dinama izgubiš loptu. Dva, tri puta smo dobro zaplivali, ali uspjeli smo ispraviti pogrešku i dobiti utakmicu", rekao je u uvodu.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.