Gattuso blokirao sastanak predsjednika Bilića s igračima Hajduka

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

SMJENA sportskog direktora Nikole Kalinića najnovija je afera koja trese splitski Hajduk ovog ljeta. Sad već bivši sportski direktor Hajduka pričao je na konferenciji za medije u srijedu kako su odnosi u klubu ozbiljno narušeni te da predsjednik Ivan Bilić ne razgovara s trenerom prve momčadi Gennarom Gattusom.

Bilić je to negirao na svojoj presici, koju je održao par sati nakon Kalinića. Između te dvije presice Bilić je zatražio sastanak s igračima i Gattusom. Kako je Indexu potvrđeno, talijanski trener odbio je taj sastanak samo jer je htio da igrači ostanu maksimalno fokusirani na derbi s Dinamom na Maksimiru, koji je na rasporedu u petak u 20 sati.

Bilić dao potporu treneru i igračima

Prvi derbi sezone od velike je važnosti za obje momčadi. Dinamo pobjedom može pobjeći Hajduku na pet bodova prednosti, dok bi Hajduk s tri boda prestigao Dinamo i učinio borbu za naslov prvaka zanimljivom.

Nakon Kalinićeve smjene nagađalo se da bi otkaz mogao dobiti i Gattuso, kojeg je Kalinić i doveo u klub. No Ivan Bilić rekao je da se to, bar zasad, neće dogoditi. "Trener i stručni stožer ostaju dok budu ispunjavali obaveze iz ugovora", rekao je Bilić.

Također, predsjednik Hajduka naglasio je da igrači i trener imaju maksimalnu podršku uprave. Nikola Kalinić optužio ga je i da je rekao da su kapetani Lovre Kalinić i Marko Livaja najveći problem u klubu, što je Bilić također negirao na konferenciji za medije.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.