"Gattuso će biti idealan za svlačionicu Hajduka. Dolazak Džeke? Jako teško"

Foto: EPA, Ivo Čagalj/PIXSELL

NAKON što je za trenera doveo legendarnog Talijana Gennara Gattusa, Hajduk želi nastaviti privlačiti velika imena u klub. Kako smo ranije doznali, sportski direktor Nikola Kalinić kontaktirao je Edina Džeku i Ivana Rakitića kako bi doznao kolike su mogućnosti da njih dvojica dođu u Hajduk.

I Džeko i Rakitić već godinama ne kriju svoju naklonost prema Hajduku. Rakitićev kum veliki je navijač Hajduka, a aktualni veznjak saudijskog Al Shababa nije odbacio mogućnost dolaska u splitski klub. Džeko trenutačno igra u Fenerbahčeu, a s Kalinićem je dijelio svlačionicu u Romi te su ostali u dobrim odnosima. Uz to, dobar dio godine provodi u Dalmaciji jer je vlasnik restorana u Dubrovniku, a najbolji prijatelj mu je Senijad Ibričić, miljenik Torcide.

O Džekinom potencijalnom dolasku u Hajduk, ali i o svim najnovijim događanjima oko kluba, razgovarali smo s Darijem Damjanovićem, nekadašnjim veznjakom koji je u splitskom klubu proveo četiri godine te je bio dio momčadi koja je 2005. osvojila Hajdukov zadnji naslov prvaka. Damjanović danas radi kao trener Čelika iz Zenice, kluba koji igra u drugom rangu u BiH, a Džeku poznaje iz vremena kada su zajedno igrali za reprezentaciju.

Gattuso je stigao u Hajduk, a Kalinić je potom kontaktirao i Edina Džeku. Koliko je realno da on dođe u Hajduk?

Nisam baš siguran. Jako teško. Poznavajući Edina i njegovu glavu, siguran sam da bi on i u ovim godinama itekako pomogao Hajduku i stasom i glasom. To su sve spekulacije tako da ne mogu ništa reći konkretno. Volio bih ga vidjeti u Hajduku, a sad kolike su mogućnosti za to, to je još podaleko.

Kako Vam se čini Gattusov dolazak u Hajduk?

Još samo falim ja za pomoćnika i vjerujem da će se utakmice dobivati na zagrijavanju, hahaha. Drago mi je što jedan takav tip dolazi u Hajduk. Meni je ostao u lijepom sjećanju, ne svojim hara-kiri potezima kakve sam ja imao, nego zbog temperamenta za koji mislim da će biti idealan za svlačionicu koja ima talent i kvalitetu, a Gattuso joj svojim znanjem može puno doprinijeti.

Kalinić je naglašavao da želi trenera koji će uvesti disciplinu. Gattuso bi, prema svemu sudeći, trebao biti taj?

Kalinić je bio dio te svlačionice i sigurno zna situaciju bolje od mene. Složio bih se s tim da je disciplina u nogometu broj jedan, a ona u Hajduku, po svemu sudeći, nije bila na zadovoljavajućem nivou, mada je možda i neumjesno da ja to komentiram jer su mi i Karoglan i Leko kolege.

Što možemo očekivati od Hajduka u nadolazećoj sezoni?

Ja uvijek volim reći: "Pred zoru sviće." Bilo je nekih prognoza koje su za mene apsurdne. I ja sam trener pa kad sam preuzeo Čelik, bile su prognoze da ćemo ispasti iz lige, a na kraju smo završili četvrti. Na kraju se mrtvi broje.

Treba pustiti čovjeka da radi. Samo budala ne bi mogla uzeti nešto dobro od njegovog temperamenta i radne etike koju je imao i tijekom igračke karijere. Ali ne trebamo mu stavljati nekakav veliki teret.

Ja sam sto posto siguran da je on netko od koga svi igrači Hajduka mogu profitirati. Ako oni budu spremni preuzeti njegov temperament i radnu etiku, uvjeren sam da bi Hajduk ove sezone mogao napraviti nešto veliko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.