"Gattuso će gaziti igrače, dušu će im izvaditi. Sad će se vidjeti tko je za Hajduk"

GENNARO GATTUSO (46) je novi trener Hajduka. "HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom danas može potvrditi kako će našu prvu momčad u novoj sezoni voditi legendarni Gennaro Gattuso! S Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u Split stiže sljedećeg tjedna, na početku priprema prve momčadi, kada ćemo ga i službeno predstaviti na Poljudu", objavio je splitski klub.

Jedan od najboljih igrača Hajduka u povijesti, Zlatko Vujović, oduševljen je dolaskom Talijana na klupu Bilih. Smatra da je tvrda ruka upravo ono što neophodno fali Hajduku. 

Vujović: Gazit će igrače, dušu će im izvaditi. Tako i treba 

"Fantastična vijest. Hajduku godinama treba jedan takav trener. Ako je i upola trener kakav je bio kao igrač, onda bi ovo mogao biti pun pogodak. Temperamentan, voli i traži disciplinu. Upravo je to ono što treba. Da ta disciplina bude od kuće pa do svlačionice. Ako bude tako, onda neće biti problema", bio je prvi komentar Zlatka Vujovića kad smo ga pitali da nam kaže što misli o dolasku slavnog Gennara na Poljud. 

"Mislim da mu je Kalinić i objasnio o čemu se radi i zašto baš njega želi. Kad je momčad disciplinirana, kad se u svakom trenutku zna tko što smije, a što ne, onda je sve drugačije. Nadam se da bi ovo moglo biti to što želimo godinama. Istina, ovakvo ime u Hajduk nije došlo za lijepe oči, ali neka, dušu će im izvaditi, gazit će ih i tako treba biti.

Kad si fizički spreman, kad svatko zna svoj zadatak, onda ti nitko ne može ništa. Sad kad je Gattuso došao, uprava mora dovesti i nekoliko kvalitetnih igrača i pod hitno se riješiti onih koji su zalutali u Hajduk, a takvih je puno. Navijači će sigurno biti sretni jer svi znamo kakav je Gattuso bio kao igrač. Takav karakter je ono što treba Hajduku'', smatra Vujović. 

"I Livaji će dobro doći Gattuso''

Odmah po objavi velike vijesti, navijači su se na Facebooku odmah pitali kako će dolazak "ludog" Gennara prihvatiti Marko Livaja, kojem disciplina i nije najjača strana. Vujović smatra da ne bi trebalo biti problema.

"Ne bih ja odmah po Livaji. Da je Livaja drugačiji karakter, možda ne bi bio igrač kakav je. Kod Livaje je u posljednje vrijeme bilo dosta ''pegule'' i peha. Puno ozljeda, pad u formi, ali moramo biti i iskreni i reći da si je dao malo previše slobode. No, svi oni koji njega prozivaju mogu samo sanjati da mogu raditi one stvari koje Marko može.

Nije samo Livaja Hajduk. Gdje su svi ostali? Vjerujem da će se dolaskom Gattusa i on smiriti i da će prihvatiti sve ono što mu se kaže. Dolazak Gattusa će pokazati ono najvažnije - tko može, a tko ne može. Tko ne može pratiti sve ono što se od njega bude tražilo, jednostavno nije za Hajduk i taj mora otići isti trenutak."

Vulić: Talijanizirali smo ligu, ali smatram da Gattuso može puno donijeti Hajduku

Zoran Vulić također smatra da je dolazak legende Milana potencijalno dobra stvar za Hajduk, ali je puno oprezniji od svog bivšeg suigrača Vujovića. 

"Talijanizirali smo ligu. Nakon Istre i Osijeka, sad i Hajduk ima Talijana na klupi. Vidjet ćemo što će to donijeti hrvatskom nogometu. Što se tiče Gattusa, mislim da bi mogao puno toga donijeti Hajduku, najviše što se tiče discipline i agresivnosti. To su sve elementi koji su potrebni klubu. Ipak, problem može biti jezična barijera i vidjet ćemo koliko će dugo trajati prilagodba na hrvatski nogomet i Split", kaže nam bivši kapetan i trener Hajduka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.