Gattuso radi dvije prisilne promjene za Slaven. Ovako će izgledati prvih 11 Hajduka

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

HAJDUK i Slaven Belupo u 21 sat na Poljudu igraju svoju prvu utakmicu u novoj sezoni SuperSport HNL-a. Splitskoj momčadi će to biti treći službeni susret nakon što je prošla HB Torshavn s ukupnih 2:0 u drugom pretkolu Konferencijske lige i tako izborila dvoboj sa slovačkim Ružomberokom u trećem pretkolu. Uzvrat na Farskim otocima uz puno muke završio je 0:0, s time da je fantastičan nastup odradio golman Ivan Lučić (29).

Iako je u vrlo dobroj formi, Lučić bi protiv Slavena mogao ostati na klupi jer je u drugom susretu s Torshavnom osjetio manju bol u operiranom koljenu, koju je možda izazvala umjetna trava na Farskim otocima. Lučić bi mogao odraditi utakmicu sa Slavenom, no trener Gennaro Gattuso će ga najvjerojatnije poštedjeti i na gol staviti kapetana Lovru Kalinića (34).

Otpao i Diallo

Osim Lučića, Ismael Diallo, lijevi bek Hajduka, morat će pauzirati tri do četiri tjedna nakon što je na treningu ozlijedio koljeno. U pitanju je istegnuće ligamenta koje ga eliminira iz natjecateljskog ritma i konkurencije za momčad na neko vrijeme. Očekuje se da Diallo svoje mjesto na terenu prepusti Dariju Melnjaku, koji se vraća u formu nakon ozljede.

Melnjak je u prve dvije utakmice ove sezone skupio tek nekoliko minuta, nakon što je ušao u sudačkoj nadoknadi u uzvratu protiv HB Torshavna u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Sad se vraća u ulogu startera i očekuje se njegov nastup od prve minute u današnjoj utakmici.

Što se drugih promjena tiče, od prve minute očekuje se prvi put i Ivan Rakitić, a mjesto u početnom sastavu zauzet će i Ivan Perišić. Stoga se očekuje početnih 11 Hajduka kao što je prikazano na grafici ispod.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.