Gattuso: Uvrede u Rijeci neće pogoditi ni Livaju ni mene

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

DERBI osmog kola SHNL-a u nedjelju od 20 sati na Rujevici igraju vodeći Rijeka i Hajduk, jedine momčadi koje su dosad bez poraza te su na vrhu s četiri boda više od aktualnog prvaka Dinama. Jadranski derbi najavio je trener gostiju Gennaro Gattuso. Iako je nov u hrvatskom nogometu, Talijan je već iskusan na Rijekinom stadionu. Tamo je, naime, protiv domaćina vodio Milan i Napoli u Europa ligi te se uvjerio u žestoku atmosferu.

Ona će biti posebno naelektrizirana u nedjelju. Na udaru domaćih navijača bit će najtemperamentniji kod Splićana - trener Gattuso te najbolji igrač i kapetan Marko Livaja, koji ima dugu povijest svađa, provokacija i uvreda s navijačima Rijeke. Zato je Gattuso na konferenciji za medije dobio pitanje mogu li uvrede navijača Rijeke s tribina Rujevice utjecati na igru i rezultat. 

"Nakon pet minuta više ne čuješ navijače"

"Već nakon pet minuta utakmice ti navijače kompletno izgubiš iz glave. Kad sam bio igrač, često su me vrijeđali, ali meni je to bila dodatna snaga, dodatno me punilo motivacijom. Ali kad uđeš u utakmicu, zvuci s tribina ti potpuno iščeznu u glavi. 

Marko Livaja je također igrač s iskustvom, igrao je najveće derbije u Grčkoj i siguran sam da ga uvrede ne pogađaju. Za vrijeme koronavirusa smo vidjeli da nogomet bez navijača nije nogomet. To je kao da gledate film kod kuće bez zvuka, a kad su tu navijači, to je kao najbolje kino s najboljim ozvučenjem. Moramo opravdati povjerenje navijača koji nas budu došli podržati", odgovorio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.