Gattusov od*eb Krovinoviću je svjetski hit. ESPN i Daily Mail pišu o tome

Screenshot: Twitter

HAJDUK danas gostuje u Slovačkoj u prvoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Protivnik Bilih je osvajač slovačkog kupa i prošle sezone petoplasirana momčad prvenstva Ružomberok. Utakmica se igra u 18:30 na stadionu u Ružomberoku, koji prima 4800 gledatelja, a za navijače Hajduka je predviđeno 250 mjesta.

Hajduk je u drugom kolu kvalifikacija s ukupnih 2:0 izbacio predstavnika Farskih otoka HB Torshavn, a pobjednika ovog dvoboja čeka bolji iz dvomeča armenskog Noe i grčkog AEK-a. Armenci su slavili 3:1 u prvoj utakmici kod kuće. Uoči puta u Slovačku na Poljudu je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili Filip Krovinović i trener Gennaro Gattuso.

Gattuso nasmijao sve prisutne

Odmah na početku je Gattuso nasmijao prisutne rekavši Krovinoviću u šaljivom tonu na engleskom jeziku: "Nemoj previše pričati, pričaj brzo i odjebi (Filip, don't speak too much, come on, very quickly and fuck off)." Krovinoviću je prvo postavljeno pitanje hoće li igrati u prvom sastavu kad je već prisutan na presici, a on je odgovorio: "Kako odgovoriti na ovo pitanje? Ne mora značiti, nećemo odavati momčad. Svi smo spremni i svi smo na raspolaganju."

Rečenica Hajdukovog trenera tema je svjetskih medija

Gattusova rečenica, točnije vulgarna naredba njegovom igraču, proširila se svjetskim medijima. Italian Football TV o njoj piše uz priloženi video: "Gattuso, nikada se nemoj promijeniti." Jedan od komentatora ispod je napisao: "Jedini gad kojeg ljudi vole, Gattuso".

Američki gigant ESPN, kojeg na X-u prati preko 14 milijuna ljudi, objavio je vijest o ispadu temperamentnog Talijana uz status: "Gennaro Gattuso je ispalio nekoliko nezaboravnih provala na presicama posljednjih godina. Toj zbirci dodao je još jednu kada se obratio svom igraču Filipu Krovinoviću."

Daily Mail, jedan od najčitanijih engleskih medija, o ovome piše: "Gennaro Gattuso rekao svom igraču splitskog Hajduka da OD*EBE u urnebesnom trenutku tijekom konferencije za medije. Zloglasna usijana glava tako je savjetovala igraču kako da se ponaša pred medijima." Mail u tekstu navodi da je Gattuso prema bivšem igraču West Broma i Nottinghama tako reagirao kako bi bio siguran da ovaj neće pred medijima otkriti detalje pripreme za Ružomberok. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.