Giovanni Cernogoraz se nije uspio kvalificirati u finale

Foto: Profimedia

ČETVRTOG dana olimpijskih igara u Parizu pratili smo nastup hrvatskog stjegonoše i zlatnog olimpijca iz Londona Giovannija Cernogorza, koji, nažalost, nije ušao u finale trapa. Cernogoraz je neuspješno zaključio kvalifikacije nakon pet rundi i ukupno 125 hitaca. Imao je tri promašaja odnosno 122 pogotka i bio je izjednačen s još šest pucača iza najbolja četiri, koji su imali po 123 pogotka.

U finale ide šest natjecatelja, pa je u raspucavanje za preostala dva mjesta ušlo šest izjednačenih. Cernogoraz se držao među posljednja tri pucača u raspucavanju, ali koštao ga je promašaj na 11. pucnju. Ove kvalifikacije bile su pune oscilacija za našeg olimpijca. Nakon prvog dana i tri runde hitaca Cernogoraz je bio treći sa 73 pogotka od 75 hitaca.

Ima zlato iz Londona

Situacija nije izgledala dobro nakon što je u prvoj rundi imao dva promašaja, no hrvatski strijelac je zatim odradio dvije savršene runde i došao na treće mjesto. Nažalost, u četvrtoj rundi promašio je jedan hitac i zakomplicirao si situaciju, ali je u posljednjoj ponovno bio bez greške

Cernogoraz je osvojio prvo povijesno olimpijsko zlato za Hrvatsku u ovoj disciplini prije 12 godina u Londonu, a njegov uspjeh ponovio je Josip Glasnović u Riju. Uz olimpijsko zlato, Cernogoraz je vlasnik europskog i svjetskog zlata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.