Golman Barce objasnio potez kojim je Flick potopio Real

Foto: EPA

BARCELONA je u El Clasicu, koji se igrao u sklopu 11. kola La Lige, deklasirala Real Madrid 4:0 na stadionu Santiago Bernabeu. Ovom pobjedom je momčad Hansija Flicka pobjegla sastavu Carla Ancelottija na šest bodova prednosti na vrhu tablice španjolskog prvenstva.

Nakon utakmice izjavu za medije dao je Barcelonin vratar Inaki Pena, koji je otkrio da je Hansi Flick od obranio zatražio da igra jako visoko, što je urodilo plodom jer su čak 12 puta uhvatili Realove napadače u zaleđu, a čak osam puta Kyliana Mbappea.

Pena: Opasno je igrati ovako, ali plod se vidio u broju zaleđa

"Došli smo ovdje nakon Bayerna, znali smo da će ovaj tjedan biti ključan za ono što nas čeka u nastavku sezone i ostvarili smo dva brutalna rezultata. Imamo šest bodova prednosti, ali jako puno utakmica je ostalo do kraja sezone. Najbitnije je da smo pokazali da smo se mentalno promijenili i da možemo pobijediti bilo kojeg protivnika", rekao je Pena pa komentirao činjenicu da je Barcelonina obrana stajala jako visoko:

"To je jedan od trenerovih zahtjeva. On traži da nikad ne spuštamo liniju nisko, a pogotovo protiv ekipa koje imaju moćne i brze igrače u napadu. Opasno je igrati ovako, ali timski rad se najbolje vidio kroz broj zaleđa u kojima smo ulovili igrače Reala."

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.