Golman odbio doći u reprezentaciju Njemačke. Lehmann: Učinio bih isto

Foto: EPA

NJEMAČKA nogometna reprezentacija će u petak u 20:45 u Zenici odigrati utakmicu trećeg kola skupine 3 elitnog ranga Lige nacija. S obzirom na to je Manuel Neuer (38) završio reprezentativnu karijeru, a Marc-Andre Ter Stegen (32) doživio tešku ozljedu, izbornik Julian Nagelsmann ostao je bez prve dvije opcije na golmanskoj poziciji.

Odlučeno je da će protiv BiH na golu biti Stuttgartov golman Alexander Nübel (27), dok će u ponedjeljak protiv Nizozemske među vratnice stati Hoffenheimov Oliver Baumann (34). Treći golman na popisu njemačke reprezentacije za ove susrete trebao je biti Fulhamov Bernd Leno (32), no on je to odbio.

"Rekli su mi da ću biti u reprezentaciji, ali neću nastupiti. Stoga sam odlučio ostati u Londonu. Julian zna da sam uvijek tu kada će me trebati kako bih pomogao. No s 32 godine nisam novajlija", poručio je Leno za Bild.

Lehmann brani Lenu

U obranu razočaranog Lena stao je bivši njemački golman Jens Lehmann (54), koji je skupio 61 nastup za reprezentaciju. Lehmann smatra da bi Leno trebao biti starter u idućim dvjema utakmicama Njemačke. U razgovoru za Bild podsjetili su ga da je Leno otkazao nastup za Njemačku jer ne želi biti treći golman.

"Da sam na njegovom mjestu, učinio bih isto. Pretpostavio sam da će se Leno i Ter Stegen natjecati za broj 1 nakon odlaska Neuera", rekao je Lehmann pa objasnio zašto Lenu vidi u prvih 11: "On igra u Fulhamu, u najzahtjevnijoj ligi na svijetu. Bolje zna organizirati obranu", rekao je Lehmann za Bild.

Leno je bio u Arsenalu, a sad je kapetan Fulhama

Leno je prošao mlađe uzraste Stuttgarta te njegovu drugu i prvu ekipu prije no što ga je Bayer Leverkusen 2011. doveo na posudbu, pa godinu kasnije otkupio za ukupnih 8.3 milijuna eura. Nakon 304 nastupa za Bayer, Arsenal ga je 2018. doveo u transferu vrijednom 25 milijuna eura.

U londonskom klubu bio je četiri godine i odradio 125 utakmica, nakon čega je otišao u Fulham. U njemu je dosad branio u 85 susreta. U sedam ovosezonskih utakmica bio je kapetan. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 13 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.