Gordan Kožulj završio karijeru sedmim mjestom na EP-u u Rijeci

HRVATSKI plivač Gordan Kožulj zauzeo je sedmo mjesto u finalnoj utrci 200 leđno na Europskom prvenstvu u malim bazenima što se održava u Rijeci.

Makar je finalnu utrku dočekao s drugim najboljim vremenom, u finalu je Kožulju ponestalo snage za bolji rezultat od 1:54.27 što je na kraju donijelo sedmo mjesto.

"Bio sam nekada europski prvak u ovoj disciplini, bio sam i svjetski rekorder, ali moje vrijeme je definitivno prošlo. Nemam više snage za borbu s daleko mlađim i jačim plivačima od sebe",  rekao je Kožulj nakon posljednje utrke u karijeri.

Zlatnu medalju su podijelili Rus Stanislav Donec i Španjolac Aschwin Faber s vremenom 1:49.22.

Draganja u finalu na 50 slobodno

Inače, prvi dan finala i polufinala na započeo je rekordnom utrkom Francuza Amauryja Leveauxa na 50 slobodno.

Leveaux je tu dionicu otplivao u vremenu 20.48 čime se, dakako, kao najbolji plasirao u finale 50 slobodno. Dosadašnji rekord, od prije četiri mjeseca, je držao Južnoafrikanac Ronald Schoeman (20.64).

U finale se plasirao i Duje Draganja koji je u prvoj polufinalnoj utrci ostvario treće vrijeme (21.49), te ukupno sedmo. Time su u potpunosti ostvarilo ono što je želio nakon otplivanog polufinala.

"Dobro je, zadovoljan sam jer mislim da ću na kraju polufinala biti sedmi ili osmi. To je ono što želim u svakoj utrci, to su moje omiljene staze na putu do pravog rezultata",  rekao je Duje Draganja.

U polufinalnoj utrci na 50 slobodno nastupio je i još jedan hrvatski plivač. Bruno Barbić je uz 21.91 ostvario 15. mjesto

Jovanović u finalu na 100 leđno

Sanja Jovanović se, pak, lako plasirala u finale utrke 100 leđno. U svojoj skupini je bila druga s vremenom 57.82 što je samo dvije stotinke slabije od njenog i hrvatskog rekorda.

"Zadovoljna sam i u finalu ću sigurno pokazati ono najbolje od sebe",  rekla je Jovanović.

Hrvatski rekord Todorovića

Još jedan hrvatski plivač nije razočarao. Mario Todorović na impresivan način se plasirao u finale utrke na 100 leptir.

Todorović je sa 50.60 postavio novi hrvatski rekord, te je u prvoj polufinalnoj utrci lako pobijedio ispred svjetskih velikana Mankoča i Skvorcova. Najbolje vrijeme u polufinalu je ostvario španjolski plivač Rafael Munoz (50.17) u drugoj polufinalnoj utrci.

"Ostao sam iznenađen, napokon sam otišao ispod 51 sekunde. Finale? Petak je novi dan, tko zna što donosi, ja se nadam najboljem",  rekao je Mario Todorović poslije utrke.

Hrvatska neće imati dva predstavnika u finalu 100 leptir, a Alekseju Puninskom je taj cilj izmaknuo za nekoliko milimetara. S vremenom 51.34 Puninski je polufinale okončano na devetom mjestu, posljednjem koje ne vodi u finale

EP, plivanje, 200 leđno:

1. Stanislav Donec (Rus) 1:49.22

1. Aschwin Faber (Špa) 1:49.22

3. Pierr e Roger (Fra) 1:52.26
...
7. Gordan Kožulj (Hrv) 1:54.27

Totalsport
Foto: Index (arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.