Gračan: Hrvatski ženski nogomet napravio je velik pomak

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKE reprezentativke imaju velik motiv i želju uoči susreta protiv Sjeverne Irske, naglasio je izbornik ženske reprezentacije Nenad Gračan prije prve utakmice prvog kruga dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. Dvoboj Hrvatske i Sjeverne Irske igra se u petak od 19 sati u Varaždinu, dok je uzvratna utakmica na sjeveru Europe na rasporedu 29. listopada.

"Došli smo u situaciju da igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo, što je veliki pomak što se tiče ženskog nogometa i ovih djevojaka. Mislim da su one to i zaslužile. Dolazimo u situaciju kada igramo s reprezentacijama koje su po rejtingu ispred nas godinama, ali cure imaju motiva i želje da to uspijemo sustizati i ostvariti dobar rezultat", izjavio je Gračan i naglasio što ga posebno veseli prije dvoboja u Varaždinu.

Nevrkla: Mislim da možemo igrati protiv Sjeverne Irske

"Veseli da se Maja Joščak vratila u reprezentaciju nakon svih problema koje je imala s ozljedama. Sigurno je to veliki podstrek za sve cure i dodatni motiv. Radi se o igračici koja je zaista potrebna ovoj reprezentaciji. Nadam se da će biti sve u redu i treba odigrati pravu utakmicu u Varaždinu i pokušati napraviti ono najbolje što možemo", zaključio je Gračan.

Igračica Osijeka Kristina Nevrkla također je pozitivna prije susreta protiv Sjeverne Irske. "Mislim da možemo igrati protiv Sjeverne Irske. U klubu smo igrale protiv ekipe iz Sjeverne Irske i to je sličan način nogometa. Mislim da možemo napraviti dobar rezultat. Sve bi jako voljele da odemo na veliko natjecanje", dodala je Nevrkla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.