Gradonačelnik Marseillea: Šokirale su me fotografije, Greenwood ne smije doći

Foto: EPA

MASON GREENWOOD (22) korak je do potpisa za Olympique iz Marseille, no to se neće dogoditi bude li klub poslušao riječi gradonačelnika Marseillea Benoita Payana, koji upozorava da ljudi poput Greenwooda ne bi smjeli imati mjesto u momčadi iz grada kojim upravlja.

Greenwood je imao sjajan start nogometne karijere pa je u rujnu 2019. u utakmici protiv Astane u Europa ligi, postao najmlađi strijelac u povijesti europskih natjecanja za Manchester United. Zabio je u dobi od 17 godina i 353 dana. S 19 je debitirao za Englesku protiv Islanda u Ligi nacija. To mu je ostao i jedini susret za reprezentaciju, a vrlo brzo odrekao ga se i klub te ga poslao na posudbu.

Uhićenje, suspenzija i zatvor

Razlog su optužbe iz siječnja 2022. godine. Podsjetimo, mladi nogometaš je tada suspendiran nakon što ga je njegova djevojka Harriet Robson optužila za seksualno i fizičko zlostavljanje. Robson je na Instagramu objavila snimke hematoma i masnica na svom tijelu, a objavila je i audiosnimku na kojoj se čulo kako je muškarac čiji glas jako podsjeća na Greenwooda prisiljava na seksualni odnos.

Nogometaš je ekspresno uhapšen, a United ga je suspendirao i udaljio iz prve ekipe. Greenwood je kratko vrijeme bio u zatvoru, a potom je pušten da se brani sa slobode. Ubrzo je prekršio uvjete otpuštanja iz pritvora tako što je kontaktirao, a navodno i prijetio Robson, pa je ponovno uhapšen, nakon čega je platio jamčevinu i uskoro se opet našao na slobodi.

Uoči samog suđenja dogodio se obrat. Robson i ostali svjedoci naglo su odustali od davanja iskaza i Greenwood je automatski oslobođen zbog nedostatka dokaza. On i Robson su obnovili vezu i nešto kasnije dobili dijete.

Gradonačelnik Marseillea: To nisu vrijednosti Marseillea

Sve to ipak ne zaboravlja gradonačelnik Marseillea, koji je rekao: "Greenwoodovo ponašanje je neizrecivo i neprihvatljivo. Udariti svoju ženu... Vidio sam fotografije, one su me šokirale. Masakrirati svoju ženu na takav način je neljudski i on ne može imati svoje mjesto u ovom timu."

"Vrijednosti kluba i vrijednosti grada su sve samo ne to. Sramota. Tražit ću Pabla Longoriju da ga ne dovede. Ne želim da se nad moj klub nadvije sramota zbog nekog tko udara svoju ženu", dodao je Payan.

Greenwood je pod ugovorom s Unitedom do ljeta 2025. godine, a prošlu sezonu odradio je na posudbi u Getafeu. Zabio je 10 golova i asistirao za njih još šest u 36 odigranih utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.