Grci: Hrvatski huligani policiji tvrde ono što je nezamislivo

Screenshot: YouTube

UTAKMICA trećeg pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama trebala se odigrati u utorak, ali odgođena je nakon što je u noći s ponedjeljka na utorak u huliganskim neredima u Ateni ubijen navijač grčke momčadi. U divljanjima su sudjelovali navijači Dinama povezani s fanovima Panathinaikosa, dok su na drugoj strani bili navijači AEK-a.

Grčki portal Newsit jutro nakon izgreda objavio je tekst u kojem piše da privedeni navijači Dinama, "kojih je toliko da zauzimaju više katova, policiji tvrde nezamislivo". "Oni tvrde da su ih napale grčke obitelji kod AEK-ova stadiona. Naravno, ne mogu objasniti zašto su stigli pred OPAP Arenu naoružani palicama i oštrim noževima. Kamere su ih snimile", piše Newsit, dodajući:

"Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi 'psihološki podržali' svoju momčad, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Ispričali su kako su htjeli utakmicu gledati iz kafića u blizini stadiona. Naravno, nitko nije mogao prepričati scenu smrti, tvrde da ništa nisu čuli ni vidjeli."

"Izgledaju kao nacisti. Dio njih ispričao je policiji kako su pokušali povezati godišnji odmor s utakmicom"

Newsit opisuje "hrvatske huligane": "Izgledom podsjećaju na naciste. Dio njih ispričao je policiji kako su pokušali povezati godišnji odmor u našoj zemlji (Grčkoj, op. a.) s utakmicom, no nisu spomenuli kontakt s grčkim navijačima drugih momčadi."

Grčki novinari pišu da policija vjeruje kako je među uhićenima ubojica 29-godišnjeg navijača AEK-a, zbog čega uzimaju DNA koji bi se mogao poklopiti s onim na ubijenom. U sklopu istrage trenutno pregledavaju automobile kojima su stigli u Grčku.

"Na temelju informacija koje je dobila od hrvatske policije i Europola, grčka policija procjenjuje da je među navijačima četiri-pet vođa. Sastavili su 'crvenu listu' 40-ak najopasnijih huligana, među kojima je, vjeruju, Michalisov ubojica", otkriva Newsit kroz svoje izvore.

Grci provjeravaju snimke nadzornih kamera te one koje se objavljuju na društvenim mrežama "kako bi otkrili kako su se Hrvati kretali i kako bi prepoznali poteze pojedinaca koji su glavni među Bad Blue Boysima". Newsit najavljuje i istragu unutar grčke policije, koja nije pravilno reagirala na dolazak hrvatskih navijača, koji su prošli cijelu zemlju na putu do Atene a da nisu zaustavljeni.

Kad će se odigrati utakmice Dinamo - AEK?

UEFA je pomaknula utakmice Dinama i AEK-a. Prva utakmica igrat će se 15. kolovoza u Zagrebu od 20 sati, a uzvratni meč na rasporedu je tri dana kasnije. Jučer je uhićeno oko 100 Hrvata, a još nije poznato tko je ubojica AEK-ovog navijača

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.