Grci pišu da je Livaja blizu odlaska u PAOK. Doznajemo što se događa

Foto: Robert Matić/Hajduk.hr

PONOVNO se u medijskom prostoru pojavila priča da će Marko Livaja možda napustiti Hajduk u ovom prijelaznom roku te da je za njega jako zagrizao grčki prvak PAOK. Nije to prvi put da se spominje interes PAOK-a jer je takva informacija plasirana bila još u svibnju. Livaja ima veliku reputaciju u Grčkoj zbog svojih igara u AEK-u pa je logično da ga se medijski tamo povezuje s grčkim klubovima.

Dakako da bi to bio ogroman udarac na ambicije Bijelih u novoj sezoni. Međutim, ta priča nema uporište u stvarnosti. Informaciju je plasirao grčki portal Mpaladofatses, kojeg na društvenim mrežama prate točno 83 osobe. Oni navode: "PAOK želi detonirati "bombu" Livaja. "Dvoglavi" Sjevera iznijeli su ponudu za hrvatskog napadača, a dvije su strane u poodmaklim pregovorima. Livaja ozbiljno razmatra PAOK-ov prijedlog i u crno-bijelom taboru vlada optimizam da će odgovor Hrvata biti pozitivan."

PAOK ne plaća velike odštete

Kada se u svibnju pojavila informacija da je PAOK poslao službenu ponudu za Livaju, to je brzo za Index demantirano od izvora iz splitskog kluba, ali i iz samog PAOK-a. Priča o tome da će Hajduk prodati Livaju je nerealna iz brojnih razloga, ali s grčke strane je najbitniji onaj da PAOK jednostavno ne plaća velike odštete za igrače.

Do sada su najviše potrošili četiri milijuna eura na dolazak islandskog stopera Sverrira Ingia Ingasona 2018. godine. Nema nikakve šanse da bi Hajduk svog najboljeg igrača prodao za taj novac, a izvor iz PAOK-a nam je još u svibnju jasno rekao da novca za veće transfere nemaju.

Livaja želi ostati

Kako je ova nova priča s PAOK-om dobila medijski zamah, raspitali smo se što se događa i zapravo ništa novo. Jasno nam je rečeno da za Livaju uvijek postoji interes i uvijek dolaze razni upiti. Tako je od kada je došao u Hajduk u veljači 2021. godine, što s obzirom na prikazane igre i impresivne brojke nimalo ne čudi, ali nikada nije došao ni blizu odlaska iz kluba.

Prošla sezona je za Hajduk bila loša, a ni Livaja nije bio onaj stari, ponajviše zbog ozljeda koje su ga stalno mučile. Zbog toga se počelo spekulirati da on želi otići iz Hajduka ovog ljeta, ali prema onome što nam je rečeno, Livaja želi ostati u klubu barem još ovu sezonu. Spremio se maksimalno, motiviran je i ima izvrstan odnos s novim trenerom Gennarom Gattusom.

Ništa u nogometu nije sto posto sigurno, ali morao bi se dogoditi nekakav spektakularni preokret u međuljudskim odnosima i ponuda iznad svih očekivanja za klub i igrača da bi Livaja napustio Hajduk. Ovisno o uspjehu Hajduka u nadolazećoj sezoni, sljedećeg ljeta bi priča mogla biti drugačija, ali zasad navijači Bijelih mogu biti mirni. Livaja sigurno ostaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.