Grci u drami šokirali Engleze, Haaland u pobjedi protiv Slovenije postao rekorder

Foto: EPA

ZAPOČEO je listopadski reprezentativni ciklus u Ligi nacija. U ligi B odigrane su utakmice grupa 2 i 3, a ovo su rezultati.

Liga B, grupa 2 

Engleska - Grčka 1:2 (Bellingham 87' / Pavlidis 49', 90+4')
Finska - Irska 1:2 (Pohjanpalo 17' / Scales 57', Brady 88')

Za najveće iznenađenje večeri pobrinula se Grčka, koja je u velikoj drami pobijedila na gostovanju kod Engleske. Vangelis Pavlidis doveo je Grke u vodstvo u 49. minuti, a u 83. poništen mu je gol za 2:0. Četiri minute poslije Jude Bellingham je udarcem izvana poravnao rezultat, no u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Pavlidis je iskoristio zbunjenost u engleskoj obrani i donio pobjedu Grčkoj.

Dodajmo da je susretu prethodila minuta šutnje za Georgea Baldocka, nogometaša Panathinaikosa koji je u srijedu pronađen mrtav u svom domu. Baldock je rođen u Engleskoj, a igrao je za reprezentaciju Grčke.

Standings provided by Sofascore

Liga B, grupa 3

Norveška - Slovenija 3:0 (Haaland 7', 62', Sorloth 52')
Austrija - Kazahstan 4:0 (Baumgartner 10, Lienhart 53', Sabitzer 56', Seidl 79')

Norveška je u grupi 3 s uvjerljivih 3:0 nadigrala Sloveniju Matjaža Keka. Norvežane je do pobjede kao kapetan prvi put predvodio Erling Haaland, koji je postigao dva pogotka i tako postao najbolji strijelac u povijesti norveške reprezentacije. U 36 nastupa za nacionalnu selekciju zabio je 34 gola. Među strijelcima mu se pridružio i Alexander Sorloth.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.