Grčki košarkaši uvjerljivo slavili. Evo kako to utječe na Hrvatsku u nastavku turnira

Foto: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL

GRČKI košarkaši deklasirali su Dominikansku Republiku 109:82 u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Grčka, koja je domaćin turnira, tako je uoči dvoboja zadnjeg kola protiv Egipta zasjela na prvo mjesto skupine s kojom se križa Hrvatska. Izabranicima Josipa Sesara sada je situacija uoči polufinala poprilično jasna.

Spomenimo da je Grke do pobjede s 32 poena u 18 minuta igre predvodio Giannis Antetokounmpo, a uz to je dodao tek dva skoka i jednu asistenciju. Kod Dominikanske Republike je s 26 poena najbolji bio Chris Duarte, jedini NBA-ovac u aktualnom sastavu te reprezentacije.

Grčka je gotovo sigurno prva. Hrvatska čeka s kojeg mjesta ide dalje

Hrvatska je, podsjetimo, osigurala prolazak u polufinale kvalifikacijskog turnira iako je izgubila od Novog Zelanda. Za to je zaslužna uvjerljiva pobjeda protiv Slovenije od 16 razlike. Jedino što Hrvatska još ne zna je s kojeg će mjesta ići dalje. U slučaju da Slovenija u četvrtak pobijedi Novi Zeland manje od 29 razlike, Hrvatska bi bila prva u grupi, dok bi u ostalim slučajevima (pobjeda Slovenije s 29+ razlike ili pobjeda Novog Zelanda) bila druga.

U susjednoj skupini Grčka je praktički osigurala prvo mjesto. S njega može pasti samo ako u zadnjem kolu izgubi od Egipta s 20 ili više razlike, što bi bila senzacija nad senzacijama. Egiptu je, pak, zbog poraza od Dominikanske Republike potrebna bilo kakva pobjeda da zasjedne na drugo mjesto.

No s priličnom sigurnošću se može ustvrditi da će Hrvatska, ako završi druga, u polufinalu igrati protiv Grčke. Ako završi prva, protivnik će joj vjerojatno biti Dominikanska Republika, a u slučaju iznenađenja u zadnjoj utakmici, to će biti Egipat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.