Grčki mediji: Bomba! U zadnji tren je došao Lovren, legenda Hrvatske i Liverpoola

DEJAN LOVREN (35) je na naslovnicama grčkih sportskih medija nakon što je u zadnji tren realizirao transfer iz Lyona u PAOK. Prijelazni rok u Grčkoj završio je u ponoć i premda Lovren još nije potpisao za novi klub, očito je dogovor sklopljen na vrijeme da ga se registrira i ako potpiše danas, nakon završetka ljetnog prijelaznog roka u toj zemlji. 

Grci Lovrenov last-minute dolazak prikazuju doslovno bombastično. Vijest o dolasku hrvatskog stopera u momčad grčkog prvaka udarna je u medijima od ponoći ili malo prije nje, točnije od kraja prijelaznog roka. 

"Bomba. Lovren došao u PAOK u 90. minuti! Heroj Anfielda je ovdje!"

Gazzetta je ovaj transfer popratila naslovom: "Bomba. Lovren došao u PAOK u 90. minuti! Heroj Anfielda je ovdje!" U tekstu piše: "Pregovori Lyona i PAOK-a oko Lovrenovog transfera dovršeni su u zadnji tren i branič će iduće dvije godine biti stanovnik Soluna. Tako je triler okončan happy endom."

Ovaj izvor otkriva da je PAOK doveo Lovrena kao rezervnu opciju nakon što je zadnjeg dana prijelaznog roka propao pokušaj da se angažira prvi izbor: "Pregovori s Lovrenom počeli su u podne u srijedu, nakon što je definitivno otpalo dovođenje prve želje, Salzburgovog stopera Oumara Solea."

Gazzetta dodaje: "Sada prvak Grčke čeka dolazak 35-godišnjeg centralnog braniča iz Hrvatske da prođe liječnički pregled i potpiše za PAOK. U njemu će tako igrati heroj navijača Liverpoola, koji je zabio protiv Borussije za dramatičnu pobjedu u polufinalu Lige prvaka 2016."

No, isti izvor navodi da je Lovrenova recentna prošlost neusporedivo manje uspješna: "Lovren je još od zime otpisan u Lyonu. Uostalom, zadnji put je za taj klub igrao u siječnju, pa mu je PAOK bio prilika da napusti klub koji ga ne želi. Ipak, jedina zapreka ovom transferu je dug Lyona prema Lovrenu, koji s tim klubom ima ugovor do ljeta iduće godine."

Gazzetta dodaje da je situaciju razriješio PAOK-ov predsjednik: "Ivan Savvidis je bio aktivno uključen u pregovore i predložio je Lovrenu dvogodišnji ugovor kako bi pokrio sve gubitke zbog prekida ugovora s Lyonom."

"PAOK-ova eksplozija u zadnji tren - Lovren je u crno-bijelom!"

Sports DNA vijest o transferu objavila je pod naslovom "PAOK-ova eksplozija u zadnji tren - Lovren je u crno-bijelom!" ispod kojeg piše: "PAOK je na samom kraju prijelaznog roka doveo kapitalca. Iskusni hrvatski stoper potpisuje za prvaka Grčke!"

Dalje se navodi: "PAOK je doveo jako iskusnog stopera poznatog po vrhunskim partijama, i to tako što je pobijedio u utrci s vremenom. Lovren je u Lyonu imao jedan od najbogatijih ugovora (plaća mu je 4.8 milijuna eura godišnje, op.a.), ali je i dug kluba prema njemu rastao. PAOK mu je to kompenzirao dvogodišnjim ugovorom."

Ovaj izvor zaključuje: "Lovrenov životopis je impresivan. Izdvojimo samo da za Liverpool ima 185 nastupa i važnu ulogu prilikom osvajanja Lige prvaka 2019. Godinu ranije s Hrvatskom je došao do finala Svjetskog prvenstva."

"Nitko nije očekivao da će ključni član zlatne hrvatske generacije postati dvoglavi orao"

Sport FM ima naslov "Lovren je službeno PAOK-ov!", dok u tekstu piše da je Hrvat potpisao u zadnji tren, ali neće moći igrati za PAOK u Europa ligi jer je istekao rok za registraciju igrača tamo. PAOK je sve iznenadio ovim transferom, ali je morao dovesti braniča jer ima samo tri stopera.

Ali, nitko nije očekivao da će dvoglavi orao roster za ovu sezonu zaključiti legendom koja je jedan od najvažnijih članova zlatne generacije hrvatskog nogometa. Lovren je zasluženo uz veličine poput Modrića, Rakitića i Perišića."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.