Grčki mediji: Dinamo je pronašao zamjenu za Petkovića

Foto: Profimedia

GRČKI mediji otkrivaju da Adam Gnezda Čerin nije jedina velika želja Dinama iz atenskog velikana. Pišu da je za spomenutog veznjaka Dinamo već ponudio Panathinaikosu odštetu od 2 milijuna eura, ali i da želi napadača tog kluba, također Slovenca. 

"Velimir Zajec, predsjednik Dinama i legenda Panathinaikosa, došao je sa sportskim direktorom Markom Marićem, koji također ima iskustva u Grčkoj, po Adama Gnezdu Čerina. Već je dao prvu ponudu u visini od 2 milijuna eura. Na ruku Dinama ide što se Čerin, koji je igrao za Rijeku, želi vratiti u Hrvatsku.

"Čerina je Dinamo privukao Ligom prvaka i sjajnom plaćom, ali to nije jedini Slovenac kojeg Hrvati žele"

Navodno je i on sam kontaktirao Zajeca i to mu rekao. Čerina u Dinamo privlači mogućnost igranja u Ligi prvaka te raskošni ugovor koji mu je Dinamo ponudio, 700 tisuća eura godišnje. No, Panathinaikos također ima adut u ovoj priči. Čerina ugovor s tim klubom veže do 2026. te zato može tražiti više nego što je Dinamo inicijalno ponudio", pišu Grci i dodaju:

"Iako Dinamo ne namjerava prodati Brunu Petkovića, u PAO-u je pronašao još jedno pojačanje. Andraža Šporara (30), napadača reprezentacije Slovenije, koji je u nedavno završenoj sezoni postigao 13 golova. No, Panathinaikosu se ne žuri. Oba Slovenca će igrati na skorom Euru i izgledno je da im tamo cijena može porasti." 

Dinamo želi nomada koji je namjestio gol za pobjedu Slovenije nad Hrvatskom

Grafika: Sofascore

Šporar je napadač bogate karijere i međunarodnog iskustva. Igrao je u Sloveniji, Švicarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Portugalu, Engleskoj, a zadnje dvije sezone je u Grčkoj. Za reprezentaciju Slovenije odigrao je 53 utakmice, postigao 12 i namjestio 10 golova. Asistirao je za pobjedu 1:0 protiv Hrvatske prije tri godine u kvalifikacijama za SP. 

Grafika: Sofascore

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.