Grčki mediji o Hajduku: Drugi su najveći klub u državi, a predvodi ih Livaja

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK u četvrtak igraju prve utakmice trećeg pretkola Konferencijske lige. Njihov protivnik je slovački Ružomberok, protiv kojeg će Bijeli prvo igrati u gostima, a zatim na Poljudu. Hajduk će, ako prođe Ružomberok, igrati protiv pobjednika iz dvomeča armenskog Noaha i grčkog AEK-a.

Marko Livaja tako bi mogao zaigrati protiv AEK-a u kojem je proveo uspješan period i veoma je omiljen među navijačima u Ateni. Nakon što je napustio Hajduk kao 16-godišnjak i lutanja kroz niz klubova, Livaja je 2017. u Grčkoj pronašao prvu mirnu luku svoje karijere. AEK ga je doveo na posudbu iz Las Palmasa, a nakon što je sudjelovao u osvajanju prve klupske titule nakon 23 godine i bio izabran u idealnu ekipu prvenstva, odlučili su ga otkupiti.

Dvije godine kasnije bio je izabran i za najboljeg igrača lige, a početkom 2021. se nakon 147 nastupa i 42 gola za AEK, u sada već legendarnom raspletu vratio u svoj matični Hajduk. S Hajdukom je osvojio dva Kupa, dva puta bio izabran za najboljeg igrača HNL-a, dva puta je bio najbolji strijelac lige, a jednom i asistent. 

"Livaja je bio ljubimac AEK-ovih tribina"

Grčki mediji pišu o mogućem dvoboju sa starim znancem. Evo što kaže portal Gazzette:  "Hajduk je klub našeg dobrog poznanika Marka Livaje, ali i jako velikih imena, poput Ivana Perišića te Ivana Rakitića, koji se pridružio ovog ljeta. Livaja je došao u Hajduk nakon što nas je prije tri godine napustio. Prošla mu sezona nije bila produktivna kao jedna ranije, no ove je sjajno startao, s dva gola i jednom asistencijom u tri nastupa."

SDNA.gr piše i o Gattusu: "Ove godine Hajduk je doveo Gennara Gattusa na klupu. Velika zvijezda je nitko drugi doli Ivan Rakitić. Ono zajedničko Hajduku i AEK-u je Marko Livaja, nekadašnji as momčadi, dio šampionskog tima iz 2018. godine. Hajduk u  Europi ima raznih slika. Odigrali su 230 utakmica, upisali 99 pobjeda, 42 neodlučena susreta i 89 poraza, uz gol razlike 238-291. Protiv Grka imaju lošu tradiciju, u osam utakmica svladali su tek OFI, 1986. godine, s 4:0 na domaćem terenu."

Sport-fm.gr piše: "Hajduk je veliki favorit u tom ogledu, a glavni igrač im je bivša zvijezda AEK-a, Marko Livaja, koji je u tom klubu odigrao 147 utakmice te upisao 42 gola i 27 asistencije te se iskazao kao jedan od ljubimaca tribina. Trener im je legendarni talijanski veznjak Gennaro Gattuso, koji je prošle sezone igrao protiv AEK-a kao trener Marseillea. Drugi su najveći klub u državi, a osim Livaje imaju dvije domaće zvijezde, Ivana Perišića i Ivana Rakitića te velikog talenta Rokasa Pukštasa."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.