TRANSFERI

Griezmannov transfer pokreće domino-efekt, Ozil bi mogao biti najveća žrtva

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI mediji već neko vrijeme pišu da je Antoine Griezmann dogovorio transfer u redove Barcelone, a danas se pojavila informacija da je to konačno odobrio i madridski Atletico. Barca bi za njega trebala platiti 125 milijuna eura, milijun manje od onoga što je Atletico platio Benfici u danas objavljenom transferu Joaa Felixa.

Kako Joao Felix nije čisti napadač nego ofenzivni vezni ili polušpica, ovisno o sustavu, Atleticu treba netko tko je dokazan golgeter. Tako su se okrenuli dovođenju Alexandrea Lacazettea iz Arsenala kojeg su htjeli i prije nego što je potpisao za englesku momčad. 

Bivši napadač Lyona prošle sezone zabio je 13 golova u Premiershipu, jedan manje nego u prvoj sezoni u klubu, ali njegov učinak na momčad najbolje se vidi kroz suradnju s Pierre-Emerickom Aubameyangom, koji je zabio čak 22 gola. Uprava Arsenala spremna ga je prodati ako dođe zadovoljavajuća ponuda, a Francuz bi volio otići u Španjolsku jer bi tamo mogao igrati Ligu prvaka. 

Žele sjajnog napadača Palacea

Engleski Mirror piše da je 27-godišnji golgeter već spreman na odlazak, a uprava Arsenala spremna je u tom slučaju kao zamjenu za njega iz Crystal Palacea povući Wilfrieda Zahu za kojeg su već ponudili 40 milijuna funti. Čelnici Palacea tu ponudu doživjeli su kao uvredu i odmahnuli rukom te cijenu za 26-godišnjeg napadača postavili na 80 milijuna funti. 

Zaha nije zadovoljan tim potezom Palacea jer smatra kako je ta cifra nerealna te da će otjerati potencijalne kupce, što njemu ne odgovara jer želi što prije napraviti korak naprijed u karijeri.

London bi transferom Griezmanna mogao postati epicentar prijelaznog roka jer Arsenal želi na Emirates dovesti još jednog Francuza. Riječ je o Nabilu Fekiru iz Lyona. Sjajni veznjak prošle je sezone bio jako blizu potpisa za Liverpool, ali je u posljednji čas transfer propao jer Francuz zbog problema s koljenima nije prošao liječničke preglede. 

Konkurencija tjera Fekira iz Lyona

Lyon je nedavno potpisao ugovor s Thiagom Mendesom iz Lillea u kojem je Fekir dobio ozbiljnu konkurenciju u veznoj liniji. Predsjednik Lyona Jean Michel Aulas i ranije je isticao kako Fekir može otići ovog ljeta ako dođe ponuda koja bi zadovoljila i igrača i klub, a čini se da je Arsenal spreman poslati takvu ponudu. 

Fekir je prema Transfermarktu procijenjen na 60 milijuna eura, ali određeni francuski mediji spominju kako bi Lyon pristao i na upola nižu cijenu. Ipak, ni uz taj popust Arsenal ne može samo od prodaje Lacazettea platiti transfere Zahe i Fekira pa bi novu sredinu što prije trebao pronaći Mesut Ozil. 

Interes za sada već bivšeg njemačkog reprezentativca pokazali su Inter i Atletico, a nije poznato koliko bi Arsenal mogao dobiti za svog nekad najboljeg nogometaša. Kako god bilo, transfer Antoinea Griezmanna utjecat će na još minimalno četiri igrača, a broj do kraja prijelaznog roka može samo rasti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.