Guardian: Štimac u Indiji. Očajni rezultati, operacija srca i otkaz

Foto: Profimedia

GUARDIAN donosi veliki tekst o tome kako je nakon pet godina burno okončan odnos Nogometnog saveza Indije i izbornika Igora Štimca. "Razočaravajući rezultati, srčana operacija i astrološke optužbe dovele su do otkaza i zapaljivih izjava", piše Guardian i nastavlja: "Štimac se od Indije oprostio pismom u kojem je optužio savez da mu je život zagorčao toliko da je trebao operaciju srca. Bilo je ružnih prekida u nogometu, ali ovaj je rezultirao pravnim prijetnjama i izjavom od 1500 riječi. 

"Na presici je uleti startom oštrim kao što su mu bili oni dok je igrao za Derby i West Ham"

Štimac je otpušten 17. lipnja, Na odlasku je 56-godišnjak na presici uletio startom tako oštrim da ga se sjećaju malo stariji navijači West Hama i Derby Countyja, za koje je igrao kao britki stoper. Otkrio je da je u prosincu prošle godine bio pod tolikim stresom zato što je neuspješno uvjeravao šefove da su kvalifikacije za SP važnije od Azijskog kupa i dodao:

"Nitko ne zna ovo što će vam sada reći. Zbog toga sam završio u bolnici i hitno su mi operirali srce". Savez je uzvratio da je ovo sve Štimčeveo preuveličavanje zbog njegovih neuspjeha te da se izbornik prilikom sastavljanja momčadi konzultirao s astrologom." Guardian dodaje: "Kako je došlo do ovoga? Zbog loših rezultata. Odnos Štimca i saveza bio je napet. Štimac je naprasit i glasan, ali dok ide dobro na terenu, nitko ne zamjera.

"Dobio je otkaz nakon debakla u Azijskom kupu i kvalifikacijama za SP"

Prošla godina bila je dobra jer se Indija probila u Top 100 i osvojila naslov Južne Azije, ali ove je došlo do spomenutog nesuglasja u prioritetima. Indija je pod Štimčevim prethodnikom Stephenom Constantineom 2019. osvojio Azijski kup, a nedavno je sa Štimcem ispala već u skupini i to kao zadnja. Slijedio je debakl i u kvalifikacijama za SP. Štimac je u ožujku rekao da će sam otići ako ne uspije proći u iduću rundu, ali savez ga je otpustio."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.