Guardian uvrstio dva Hrvata među 60 najboljih mladih igrača na svijetu

Foto: Luka Stanzl/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

BRUNO DURDOV (16) i Luka Vušković (17) uvršteni su na Guardianov popis najboljih 60 igrača koji još nisu navršili 18 godina. Ugledni britanski list opisuje ih kao velike talente te napominje da su obojica potekla iz Hajdukove nogometne akademije. Durdov nastupa za prvu momčad Hajduka, dok je Luka Vušković igrač Tottenhama, trenutno na posudbi u belgijskom Westerlou.

Durdov zaslužuje igrati za prvu momčad Hajduka

"Hitar i borben krilni napadač Bruno Durdov skuplja minute za prvu momčad Hajduka i pokazuje da ih zaslužuje. Možete ga usporediti s Bukayom Sakom, pogotovo kad ga vidite kako s desne strane ulazi na lijevu nogu prema sredini. Zabio je Gorici dva spektakularna pogotka i trener Gennaro Gattuso kaže da zaslužuje igrati.

Zna talijanski trener zašto to govori. Ovaj mladić ima radnu etiku i fizičke predispozicije kojima zaslužuje igrati u prvom sastavu. Nema garancija, ali Durdov ima talent i odlučnost da uspije u vrhunskom nogometu", piše Guardian za Durdova.

Luka Vušković - svjetski potencijal bez slabosti u igri

Njegov stariji brat Mario bio je jedan od Guardianovih najboljih mladih nogometaša iz 2019. godine. Za svog brata Luku rekao je da je generacijski talent. Debitirao je sa 16 godina za Hajduk protiv Dinama i u svojoj drugoj utakmici zabio gol.

Ima nevjerojatan potencijal i samopouzdanje koje sad pokazuje u Belgiji. Skaut Jacek Kulig za njega je rekao da nema slabosti u igri te da ima svjetski potencijal. Dao mu je ocjenu 10/10, što je zbilja rijetkost.

Guardian je na svoj popis uvrstio još brojne mlade talente. Među njima je najpoznatiji Barcelonin Lamine Yamal, koji je u ovom ciklusu Lige nacija preuzeo i broj 10 u reprezentaciji. Prošlog je ljeta osvojio Europsko prvenstvo. Uz Yamala, poznato ime je i njegov klupski kolega iz Barcelone Pau Cubarsi, koji također već igra za prvu momčad. Cijeli popis možete pronaći OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.