Guardiola bi u Cityju mogao ostati dulje od 10 godina

Foto: EPA

PEP GUARDIOLA je Manchester City pretvorio u ekipu koja dominira engleskim nogometom. U prethodnih sedam sezona šest puta su bili prvaci, a prošle sezone to su postali četvrti put zaredom, što nije uspjelo nikome prije, a još jedan vrhunac mandata bila mu je trostruka kruna 2023. godine.

Treniranjem se bavi 16 godina, a samo u tri nije osvojio naslov. S Manchester Cityjem je osvojio sve, baš kao i ranije s Barcelonom, dok s Bayernom nije uspio uzeti Ligu prvaka. Guardiola je neosporno jedan od najvećih ikada, a trenutačno se priprema za svoju devetu sezonu sa Cityjem.

U City je stigao 2016. godine

U engleskom klubu ostao je značajno dulje nego u Barceloni (četiri godine) i Bayernu (tri godine). Brojni mediji prognozirali su kako bi mogao otići 2025. kada mu istekne ugovor, a čak se spominjalo da bi tada mogao preuzeti englesku reprezentaciju.

Međutim, sam Guardiola sada je ponovno natuknuo kako bi mogao dodatno produžiti svoj mandat u Cityju, što sigurno nije vijest koja će razveseliti suparničke navijače u Engleskoj, koji su već polako navikli da mu gledaju u leđa. 

Tijekom priprema u SAD-u Guardiola je izjavio: "Ako voliš to što radiš, zašto bi prestao? Sviđa mi se - jednako sada kao i kad su me zaposlili. Dakle, idemo dalje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.