Guardiola o talentu Cityja: Trener sam 15 godina, ali još nisam vidio ovakvog igrača

Foto: EPA

MANCHESTER CITY u drugom je kolu Lige prvaka na gostovanju pobijedio RB Leipzig. Pep Guardiola izveo je zanimljivu postavu u kojoj je neke standardne igrače ostavio na klupi pa je tako, između ostalih, priliku od prve minute dobio i 18-godišnji Rico Lewis. 

Guardiola je Lewisu počeo davati minutažu još prošle sezone te ga je najčešće koristio na obrambenim pozicijama. Ipak, u Leipzigu ga je odlučio postaviti u vezni red uz Rodrija, a mladi reprezentativac Engleske oduševio je svog trenera. U izjavi nakon utakmice Guardiola je nahvalio Lewisa.

Guardiola: Lewis je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao

"Kakav igrač... Wow! Nevjerojatan, izvanredan igrač. Tek mu je 18 godina, ali ima snažnu osobnost, može igrati na četiri ili pet pozicija, ne boji se, jako dobro igra u obrani... Fantastičan igrač. Trener sam 15 godina, trenirao sam nevjerojatne igrače, ali pronaći igrača koji poput njega zna ulaziti u prazan prostor, u međuprostor... Jedan od je daleko najboljih koje sam trenirao", rekao je Pep.

Lewis će u studenom napuniti 19 godina. Za prvu momčad Manchester Cityja debitirao je u kolovozu prošle godine te je dosad za nju skupio 29 nastupa, od čega je 19 puta bio u početnoj postavi. Prije dva mjeseca produljio je ugovor sa Cityjem do 2028. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.