Guardiola odgovorio FIFA-i: Koji su to najbolji igrači? Ne razumijem

Foto: EPA

PEP GUARDIOLA je jučer održao konferenciju za medije na kojoj je najavio današnju utakmicu Manchester Cityja i Fulhama, a na toj presici dotaknuo se i novog formata Svjetskog klupskog prvenstva. Posebno ga je naljutila činjenica da FIFA traži od klubova da na prvenstvo u SAD povedu najbolje igrače, bez obzira na to što su rasporedi utakmica klubova ionako pretrpani.

"Protiv Fulhama svi osim Akea, Rodrija, De Bruynea i Bobba mogu igrati. De Bruyne nije pozvan u reprezentaciju? Ako ne može igrati za nas, zašto bi išao u reprezentaciju? To nikad nisam razumio. Ako ne može igrati za nas, neće moći ni za Belgiju", rekao je Guardiola pa dodao:

"FIFA? Koji su to najbolji igrači? Možda da mi FIFA kaže koji su to najbolji igrači. Ne razumijem... Povest ću cijelu momčad jer se igra više od jedne utakmice i moramo imati rotaciju. A najbolji igrači možda neće igrati jer su preumorni."

Neki klubovi će imati povlastice na tržištu zbog klupskog SP-a

Podsjetimo, Svjetsko klupsko prvenstvo će trajati od 15. lipnja do 13. srpnja sljedeće godine u 11 gradova u SAD-u. Na njemu će sudjelovati 32 kluba, od čega 12 iz Europe. Priliku da kupe igrače mjesec dana prije ostalih imat će tako samo odabrani.

To su Real Madrid, Manchester City, Bayern, Borussia Dortmund, PSG, Inter, Chelsea, Porto, Benfica, Atletico Madrid, Salzburg i Juventus. Ovi klubovi mogu, dakle, izvanredno kupiti i registrirati igrače u prvih deset dana lipnja iduće godine. 

Međutim, igrači kojima ugovori završavaju 30. lipnja 2025. neće moći biti registrirani i igrati na njemu ako do tada ne produže ugovore. Tako neigranje prijeti Kevinu de Bruyneu, ali i Luki Modriću. Legendarni kapetan Reala i najtrofejniji igrač u povijesti kluba početkom iduće sezone napunit će 40 godina, a ugovor s Realom završava mu dva i pol mjeseca ranije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.