Uništio je Pepa: "Ne zna tko sam? Ja znam tko je on: šminker kojem uspjeh kupuju emiratske i katarske milijarde"

Foto: Guliver Image/Getty Images

STAN COLLYMORE bio je golgeterska zvijezda Liverpoola i Nottingham Foresta 90-ih i najskuplji engleski igrač, strijelac slavnog gola za pobjedu Redsa 4:3 nad tada sjajnim Newcastleom '96. U razvijanju neviđenog talenta onemogućila teška narav, a zadnjih deset godina je nogometni komentator.

U tom svojstvu osvrnuo se na veliki pad forme Guardiolinog Cityja, koji je nakon prvih deset kola suvereno vodio u Premier League, da bi posljednjim neuspjehom, nedjeljnim porazom (2:4) kod Leicestera u 15. kolu, pao na četvrto mjesto, sa čak sedam bodova zaostatka za vodećim Chelseajem. Uz to, najbogatiji klub na svijetu pod najboljim trenerom na svijetu nije oduševio ni u Ligi prvaka.
 
Collymore je zato za vikend napisao u kolumni u Daily Mirroru: "Guardiola je u velikoj zabludi ako misli da će u Premier League pobjeđivati tako da svakoga impresionira samom svojom pojavom. Watford, Leicester, Bournemouth, Southampton i Crystal Palace nipošto neće njegovom Cityju dopustiti da loptu drži 90 posto vremena i da se oko njih dodaju do mile volje. Ustvari, ta zabluda je ogromna i do sada se već morao uvjeriti da je u krivu. A ako misli da njegove igrače na treningu ne treba učiti guranju i borbi jedan na jedan, onda će se u Španjolsku vratiti podvijena repa."
 
Ovakva Collymoreova kritika katalonskog karizmatika izazvala je veliku pažnju u Engleskoj, pa je Guaridola na prvoj konferenciji za medije nakon što je izašao spomenuta kolumna, dobio pitanje da prokomentira teze koje je iznio njegov kritičar. 
 
"Stan Collymore? Tko je taj Collymore?"
Ova Pepova reakcija izazvala je lavinu likovanja i sprdnje na Collymoreov račun na blogovima i društvenim mrežama.
 
Naravno da Guardiola itekako zna tko je taj Collymore, jer ne samo što su rođeni u četiri dana razlike u veljači '71., nego su u isto vrijeme bili na vrhuncima igračkih karijera. Nitko ne misli da Rakitić ne zna za Firmina, što je današnji ekvivalent likovima koji su prije 20 godina bili zvijezde Barcelone i Liverpoola, a sada su protagonisti žestoke polemike koja zabavlja ne samo Engleze, nego se prati u cijelom nogometnom svijetu.
 
Za novi nastavak pobrinuo se Collymore, koji je efketno odgovorio onom koji "ne zna" tko je on:
 
"Umirem od smijeha na likovanje blogera i novinara nakon Guardioline glume ozbiljnosti i ne znanja tko sam ja na pitanje o mojim komentarima njegovog rada. Kolege uživaju ponavljajući "Pep niti ne zna tko je Stan".

Apsolutno je u redu da ne zna tko sam ja, ali može se podsjetiti na televiziji, gdje se svako malo prikazuju golovi s poznate "4:3 utakmice" ili se koriste kao reklama za ligu u kojoj je trener. 

Možda bi Pep mogao nazvati Stuarta Pearcea, bivšeg menadžera njegovog aktualnog kluba i pitati ga koji je igrač u idealnih 11 slavnog Nottingham Foresta, pod vodstvom istinskog trenerskog velikana, a ne šminkera koji je do uspjeha došao hrpama milijuna.

Ili bi mogao pitati Liverpoolovu legendu Robbieja Fowlera, jer siguran sam da je Pep za njega čuo, koga je taj velikan istaknuo kao najboljeg partnera u napadu s kojim je igrao, a taj se naigrao s imenima kao što su Owen, Rush, Viduka, Shearer, Cole.
 
Shvaćam da je skupo plaćeni Pep, nakon niza neuspjeha njegove jednako tako plaćene momčadi, pod pritiskom i da mi je zato odgovorio onako kako je i nemam nikakvih problema s tim. 
 
Ako misli da sam nebitan, ne zna tko sam ili me podcjenuje, to je skroz u redu.
 
To je jednako kada ja, poput brojnih ljubitelja nogometa i navijača Cityja, dovodim u pitanje Pepovu sposobnost da u Engleskoj složi obranu sposobnu odigrati utakmicu.
 
Ili procjenu po čemu je to golman koji je sa Cityjevih vrata izbacio prvog vratara reprezentacije Engleske, vrijedan toga jer "bolje igra nogomet". Ne Pep, to nije važno, jer prije svega mora braniti!
 
Nemam problema s tim što Pep ne zna tko sam. Brian Clough znao je tko sam i iznimno me cijenio.
 
Ako Pep ne zna tko je on, reći ću mu: Trener koji je od drugoligaša bez ikakvih zvijezda napravio dvostrukog prvaka Europe i sve je to postigao iz ničega, ne uz milijarde iz Abu Dhabija i Katara."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.