Guardiola: Vidio sam što je trener Crvene zvezde napravio Messiju. Impresionirao me

Foto: EPA

MANCHESTER CITY i Crvena zvezda u utorak u 21 sat na stadionu Etihad igraju utakmicu prvog kola skupine G Lige prvaka. Trener Cityja, aktualnog osvajača Lige prvaka, najavio je susret sa srpskim prvakom. Uz njih, u skupini su i RB Leipzig te Young Boys.

"Cilj je pobijediti. Ishod utakmice s Crvenom zvezdom ovisit će o našem nastupu. Sretni smo što možemo braniti titulu. Natjecanje ti ne dopušta opuštanje. Kod kuće smo uvijek igrali dobro. Sutra ćemo napraviti prvi korak", rekao je uvodno španjolski stručnjak.

"Bitno je da se igrači ne opuste. U redu je ako se opusti vodstvo kluba jer ono ne zabija golove. Osvajanje Lige prvaka nevjerojatan je osjećaj za naš klub. Koliko ju je klubova osvojilo? Zapravo nismo napravili ništa posebno, osvojili smo je samo jednom. No klub je bio pobjednik Lige prvaka i zbog toga možemo biti ponosni", dodao je Guardiola.

O Crvenoj zvezdi

Trener Crvene zvezde Barak Bakhar prošle sezone vodio je Maccabi Haifu. S izraelskim klubom, u skupini s Benficom, PSG-om i Juventusom, ostvario je jednu pobjedu i pet poraza. Bakhar je potom preuzeo Zvezdu.

"Prošle sezone trenirao je Maccabi, imao je tešku skupinu s PSG-om. Vidio sam što je s Maccabijem radio Mbappeu i Messiju. Impresionirala me hrabrost. Sutra će situacija biti slična", smatra Guardiola koji je komentirao i sutrašnjeg protivnika:

"Crvena zvezda je agresivna. Ponekad se brane čovjekom na čovjeka, a ponekad ne. Stoga moramo biti spremni. Igraju u formaciji 5-3-2 i brzi su u tranziciji. Sjećam se proteklih sezona, kultura u tim lijepim zemljama... Nevjerojatan mentalitet, svi ti sportaši, strašni natjecatelji. Imaju nešto posebno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.