Gubio je 0:5 u odlučujućem setu na Wimbledonu. Izveo je čudo i pobijedio

Foto: EPA

I KOD 0:5 u petom setu vjerovao sam kako mogu okrenuti susret, nakon velikog preokreta izjavio je češki tenisač Tomaš Machač, koji je u prvom kolu Wimbledona, nakon dramatičnog ogleda, pobijedio belgijskog tenisača Davida Goffina.

Bio je to najveći ovogodišnji preokret na Grand Slam turniru na londonskoj travi. Goffin je prvo imao 2:0 u setovima, a potom i čak 5:0 u petom setu. Sve to mu je na kraju bilo premalo za slavlje. Machač je na kraju pobijedio 3:6, 3:6, 6:4, 6:1, 7:6 (5) u meču koji se zbog kiše i mraka razvukao na dva dana.

"Jedno je sigurno, zauvijek ću pamtiti ovaj meč. Osim što sam napravio veliki preokret, dogodilo se to na kultnom mjestu, u Wimbledonu", rekao je poslije pobjede 39. tenisač na svijetu, dok je Goffin 83.

Machač je ove godine pobijedio Novaka Đokovića

Ove godine Machač ima nekoliko vrijednih pobjeda. Svladao je Andreja Rubljova na Masters 1000 turniru u Miamiju gdje je u četvrtfinalu ispao od Jannika Sinnera. Na zemljanom turniru u Ženevi je, pak, bio bolji od Novaka Đokovića u polufinalu.

"Kada sam kod 0:5 u petom setu napravio prvi break rekao sam samome sebi da idem po još jedan. Pustio sam ruku, igrao najbolje što sam mogao i vjerovao. Kada sam stigao do 5:5 meč se potpuno okrenuo na moju stranu", komentirao je Machač, koji će u drugom kolu igrati protiv ruskog tenisača Romana Safjulina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.