HNL

Gustafsson: Nogomet nije uvijek logičan

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HAJDUK i Gorica sutra od 21 sat igraju utakmicu 4. kola HNL-a na stadionu u Velikoj Gorici, a susret je na današnjoj konferenciji za medije najavio Jens Gustafsson.

"Imali smo ovaj tjedan više vremena nego prije Šibenika, a to nam je trebalo. Ovo vrijeme između dvije utakmice nam je koristilo. Iskoristili smo ga na dobar način i gledamo prema Gorici", rekao je trener Hajduka pa dodao:

"Sigurno će nam trebati još vremena kako bismo narasli kao momčad, i mentalno i fizički. Teško je odrediti jednu stvar koja je problem, moramo rasti u svemu."

Nakon uvoda uslijedila su pitanja, a mi izdvajamo najzanimljivija pitanja i odgovore.

Je li problem Hajduka realizacija?

Nogomet nije uvijek logičan. Odigrali smo dosta dobrih prvih poluvremena. Protiv Šibenika smo trebali voditi više od 1:0 nakon prvog dijela. Kada vodiš 1:0, onda je utakmica do kraja otvorena. 

Kakva je situacija u momčadi?

Lovre Kalinić nije spreman. Odradio je rehabilitaciju nakon Šibenika. Žrtvovao se za momčad protiv Tobola i Šibenika. Potreban mu je odmor, vjerojatno će biti spreman za iduću utakmicu. Svi znaju koliko je Lovre važan za Hajduk. Vratit će se jači. 

Znači na vrata će Posavec?

Da, on će braniti.

Kakva je situacija s Kačaniklićem?

Ne znam još kad će se vratiti. On je u procesu oporavka. Vjerojatno bi se mogao priključiti momčadi nakon reprezentativne stanke.

Zašto Hajduk pada u drugom poluvremenu?

Ne može se reći da je problem jedna stvar. Reagiramo loše kada primimo gol, tu je važan i mentalni aspekt. Ima tu više stvari.

Hoće li biti promjena u sastavu?

Nisam se još uvijek odlučio za startnu jedanaestoricu. Iza nas je period u kojem smo radili dosta promjena. Vjerojatno će ih biti i sutra. Nastavit ćemo biti fleksibilni u napadačkom dijelu. To je budućnost nogometa. Ne možeš se odrediti za samo jednu opciju u napadu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.