HNL

Gvardiol se oprostio od Dinama: Vratit ću se. Klub mu odgovorio

Foto: GNK Dinamo Zagreb

DINAMO se oprostio od Joška Gvardiola koji je u pobjedi nad Šibenikom (1:0) odigrao posljednju utakmicu za zagrebački klub, a od naredne sezone nosit će dres RB Leipziga.

"Čekamo te"

Ovaj 19-godišnji defenzivac odigrao je 51 utakmicu za Dinamo, a s klubom je osvojio dva naslova prvaka Hrvatske i jedan Kup.

"Sa završetkom natjecateljske sezone stigao je i trenutak kad se pozdravljamo s našim dragim i sjajnim Joškom Gvardiolom koji će karijeru nastaviti u njemačkom klubu RB Leipzig. Za uspomenu na Dinamo Joško je od kluba dobio uokvireni dres koji mu je predao glavni trener Damir Krznar. Joško, sretno u nastavku karijere! Mi te čekamo!" poručili su iz Dinama.

"Vratit ću se"

Gvardiol je odgovorio porukom na Instagramu gdje je zahvalio svima s kojima je radio u Dinamu.

"Danas je dan kad se opraštam od svog Dinama. Proveo sam u klubu preko 10 godina, više od pola svog života i nosit ću Dinamo sa sobom u mislima i srcu gdje god će me život i moj nogometni put voditi. Hvala svakom treneru, doktoru, fizioterapeutu s kojima sam radio od 2010. godine. Hvala svim ljudima u nogometnoj školi i u klubu koji su me usmjeravali, učili me i bili mi podrška. Doživio sam kroz školu i prvu momčad Dinama puno uspjeha i lijepih trenutaka i to je neizbrisivo. Svaki mladi igrač mogao bi samo poželjeti takav početak karijere. Zahvalan sam na tome što sam iznimno rano dobio priliku igrati na prestižnoj nogometnoj sceni s Dinamom i što sam dio sjajne momčadi koja je ispisala povijest kluba. Svojim suigračima i prijateljima i cijelom stožeru želim jednako uspješnu iduću sezonu, dečki, pravi ste, prava ste momčad, to je vaša snaga. Svaki je rastanak težak, ali siguran sam da ću se vratiti jednog dana. Zauvijek ću biti navijač Dinama i njegovi će uspjesi biti i moji uspjesi!" napisao je Gvardiol.

Dinamo dobiva više od 20 milijuna

Njemački klub je za Gvardiola Dinamu platio pravo bogatstvo. Samo na račun odštete Dinamo je za Gvardiola dobio 16 milijuna eura, a za niz bonusa modra će blagajna biti punija za 2.4 milijuna eura. 

Za svaki nastup u HNL-u (ako odigra bar 45 minuta) Nijemci su hrvatskom prvaku plaćali 70 tisuća eura, a za istu minutažu u Europa ligi sto tisuća. 

Kako je mladi reprezentativac ove sezone odigrao 20 ligaških te deset euroutakmica, Dinamova blagajna punija je za 2.4 milijuna eura. 

No to nije sve. U ugovoru su uglavljeni bonusi koje će Leipzig tek platiti, poput 300 tisuća eura za svaki plasman u Ligu prvaka i 20 posto od budućeg transfera. 

Gvardiol je svojim igrama zaslužio poziv Zlatka Dalića na Euro, a igrat će i za mladu reprezentaciju protiv Španjolske u četvrtfinalu U-21 EP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.