Gvardiol u Ligi prvaka odigrao savršen meč. "Vi vidite Rolls-Royce, ja Gvardiola"

Foto: Profimedia

JOŠKO GVARDIOL (22), branič Manchester Cityja i reprezentacije Hrvatske, u prvom kolu Lige prvaka odigrao je gotovo savršenu partiju. Gvardiol je briljirao protiv Intera (0:0). Meč engleskog i talijanskog prvaka bio je repriza finala LP-a prošle godine. Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu bez greške. Presjekao je dva dodavanja, blokirao dva udarca i čak pet puta spasio posjed lopte. No, ništa manje nije bio impresivan kreativno. 

Brojke svjedoče o tome kakav meč jeo odigrao Gvardiol

Imao je točnih čak 80 od 83 dodavanja, što je nevjerojatnih 96 posto uspješnosti. Osam puta je dodao u završnu trećinu protivnika, a stigao je i ugroziti gol suparnika. No, Interov golman Sommer spasio je goste. Gvardiol je bio opasan u napadu i spasitelj u obrani.

Grafika: Sofascore

Opasan u napadu, spasitelj u obrani

Pamti se kako je spriječio gol Intera odličnom reakcijom nakon kiksa golmana Edersona, koji je istrčao s gol-crte. Ali tu je bio Gvardiol te tako poboljšao svoju impresivnu statistiku, koju možete vidjeti na priloženoj grafici, zbog koje je zaslužio ocjenu 8.7 Sofascorea. Kako svjedoči heat map, grafički prikaz kretanja igrača, Gvardiol je, premda nominalno stoper, pokrio velik dio terena. 

"Vi vidite Rolls-Royce, ja Gvardiola"

Hrvatskog braniča engleskog prvaka slave i navijači Cityja. Ovo su neki od komentara na društvenim mrežama o njegovoj vrhunskoj predstavi: "Gvardiol je najbolji branič na svijetu", "Gvardiola će se pamtiti kao legendu. Ne postoji igrač koji može igrati lijevog beka i stopera poput njega. Sve oko njega je ludo", "Vi vidite Rolls-Royce, ja vidim Gvardiola", "Gvardiol je bio je jednostavno izvanredan. Konačno smo pronašli Maldinijevog izgubljenog brata."

Najskuplji branič u povijesti sjajan je i ofenzivno

Gvardiola je City kupio prošlog ljeta od Leipziga za 90 milijuna eura i tako ga učinio najskupljim braničem u povijesti. No ima i sjajan napadački učinak. Za City je u 48 nastupa postigao pet i namjestio tri gola. 

Tablice omogućuje Sofascore

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.