Haalanda su pitali tko je najbolji napadač u povijesti Cityja. Evo što je odgovorio

Foto: EPA

ERLING HAALAND potpisao je za Manchester City 2022. godine i svojim ga golovima odveo do trostruke krune već u prvoj sezoni. Dosad je za klub odigrao 109 utakmica uz nevjerojatan učinak od 101 gola i 14 asistencija. Sjajni 24-godišnjak odgovorio je na pitanje tko je za njega najbolji napadač u povijesti kluba.

Norvežanin je vlasnik nekoliko rekorda kluba i engleske Premier lige, pa tako ne postoji nitko tko je brže od njega zabio 50 golova u tom natjecanju (trebalo mu je 48 utakmica), kao ni igrač koji je zabio više golova u sezoni u Premier ligi. On ih je u debitantskoj sezoni u 35 utakmica zabio 36. Ni jedan igrač u povijesti, a da je bio igrač kluba iz Premier lige, nije u jednoj sezoni zabio ukupno 52 gola...

Agüero je rekorder kluba

Iako takvim brojkama sebe gura među legende kluba i najbolje u njegovoj povijesti, za Haalanda je jasno tko je najbolji napadač kojeg je klub ikad imao. "Najbolji napadač u povijesti Manchester Cityja je Sergio Kün Agüero", rekao je.

Agüero je za City od 2011. do 2021. odigrao 390 utakmica. Zabio je 260 golova, što je rekord kluba, i asistirao za njih 65. S tim je klubom osvojio 15 titula, među kojima i njih pet za najbolju momčad engleskog prvenstva.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.