Hajduk bez prvotimca na početku SHNL-a? Gattuso radi neočekivanu promjenu

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

HAJDUK i Slaven Belupo u 21 sat na Poljudu igraju svoju prvu utakmicu u novoj sezoni SuperSport HNL-a. Splitskoj momčadi će to biti treći službeni susret nakon što je prošla HB Torshavn s ukupnih 2:0 u drugom pretkolu Konferencijske lige i tako izborila dvoboj sa slovačkim Ružomberokom u trećem pretkolu. Uzvrat na Farskim otocima uz puno muke završio je 0:0, s time da je fantastičan nastup odradio golman Ivan Lučić (29).

Iako je u vrlo dobroj formi, Lučić bi protiv Slavena mogao ostati na klupi jer je u drugom susretu s Torshavnom osjetio manju bol u operiranom koljenu, koju je možda izazvala umjetna trava na Farskim otocima. Lučić bi mogao odraditi utakmicu sa Slavenom, no trener Gennaro Gattuso će ga najvjerojatnije poštedjeti i na gol staviti kapetana Lovru Kalinića (34).

Kalinić se prije dvije godine vratio u Hajduk

Kalinić je tijekom karijere branio za Hajduk, Gent, Toulouse i Aston Villu, a u Split se vratio 2022. godine. No više je vremena proveo oporavljajući se od ozljeda nego braneći za prvu momčad, pa ga je Lučić tako zamijenio te zadržao mjesto prvog vratara. Kalinić je prošle sezone upisao samo tri nastupa, a ugovor mu istječe na ljeto 2025.

Ukupno je za Hajduk upisao 205 nastupa, primio 208 golova i 83 utakmice sačuvao mrežu netaknutom te osvojio dva SuperSport Hrvatska nogometna kupa.

Lučić je od siječnja 2023. u Hajduku

Lučić je rođen u Beču, branio je za tamošnji Ried, Union St. Florian, Bayern, Bristol, Aalborg i Istru. U Hajduku je od siječnja 2023. i dosad je sakupio 52 nastupa u kojima je primio 32 gola, a u jednako toliko utakmica mu nitko nije zabio. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2026., uz opciju produljenja na još jednu sezonu.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.