Hajduk bi se mogao naći u neobičnoj situaciji. Sprema li se prva odgoda u HNL-u?

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

PREMDA klubovi u SuperSport HNL-u od ove sezone nemaju pravo tražiti odgode utakmica zbog svojih obveza u Europi, jedna odgoda mogla bi biti neizbježna. Radi se o utakmici trećeg kola između Hajduka i Varaždina, koja bi se trebala igrati ove nedjelje. No da se utakmica odgodi, moraju se ispuniti tri uvjeta.

Prvi od njih je, jasno, da Hajduk u četvrtak prođe Ružomberok i izbori play-off Konferencijske lige nakon 0:0 u prvom susretu u Slovačkoj. Drugi uvjet je da armenski Noah u Ateni obrani prednost od 3:1 protiv AEK-a, a treći da Pyunik, također armenski klub, na domaćem terenu sačuva 1:0 iz prvog susreta protiv kazahstanskog Ordabasija. 

Hajduk bi Konferencijsku ligu mogao igrati u utorak

Ako se sva tri uvjeta ostvare, utakmica Hajduka i Varaždina bit će odgođena zato što bi Splićani protiv Noaha igrali već u idući utorak. HNS bi tako bio dužan osigurati Hajduku normalne uvjete za igranje u Armeniji jer između Ružomberoka u četvrtak i Noaha u utorak ne bi bilo vremena i za susret s Varaždinom.

A zašto bi Hajduk s Noahom igrao već u utorak? I Noah i Pyunik su klubovi iz Erevana, glavnog grada Armenije, i zato ne mogu igrati na isti dan u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a po rasporedu su i jedni i drugi domaćini u prvoj utakmici u slučaju prolaska u play-off. Noah stoga svoje domaće utakmice igra utorkom, dva dana ranije od uobičajenog termina KL-a. 

Dođe li do odgode ogleda Hajduka i Varaždina, on bi se trebao odigrati u prvom slobodnom terminu, a to je srijeda 18. rujna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.