Hajduk blokirao komentare ispod svih objava: Svjedoci smo govoru mržnje

Foto: Ivo Cagalj PIXSELL

HAJDUK i Ivan Perišić sporazumno su raskinuli ugovor i krilni napadač hrvatske reprezentacije od petka navečer, kako se navodi u objavi, ima status slobodnog igrača. To znači da i nakon završetka prijelaznog roka u najjačim europskim ligama može pronaći klub s kojim će potpisati ugovor.

Splitski klub je o prekidu suradnje s legendom hrvatske reprezentacije obavijestio svoje navijače na službenoj internetskoj stranici i na društvenim mrežama.

Za razliku od uobičajene prakse, po kojoj dozvoljava svojim navijačima da u komentarima iznesu mišljenje, Hajduk se ovaj put odlučio za blokadu komentara, i to ne samo na objavi o Perišiću, već na svim objavama. Odluka je na snazi na klupskim profilima na Facebooku, Instagramu i X-u. 

Hajduk: Svjedoci smo sve češćih verbalnih prijetnji, govora mržnje i diskriminacije na društvenim mrežama

Poslali smo upit Hajduku da nam prokomentiraju zbog čega su donijeli ovu odluku. Evo što su iz Hajduka poručili:

"Kao nogometni klub poštujemo sportska načela i slobodu izražavanja, kako na terenu tako i izvan njega. Nažalost, svjedoci smo sve češćih verbalnih prijetnji, govora mržnje i diskriminacije na društvenim mrežama, stoga smo s ciljem zaštite igrača i ugleda Kluba do daljnjega onemogućili komentiranje na službenim stranicama HNK Hajduk Split."

Hajduk nije komentare blokirao isključivo zbog uvredljivih komentara usmjerenih prema Perišiću. Splitski klub već je neko vrijeme razmišljao o tome, a osobito nakon što su korisnici društvenih mreža vrijeđali Anthonyja Kalika nakon utakmice s Istrom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.