Hajduk će novu zvijezdu zamijeniti igračem koji nije nastupio mjesec dana?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SLAVEN BELUPO i Hajduk u 16 sati u Koprivnici igraju utakmicu desetoga kola SuperSport HNL-a. S obzirom na to da su Rijeka i Dinamo osvojili tek po bod u susretima s Lokomotivom, odnosno Istrom, Splićani bi pobjedom nad Slavenom učvrstili prvo mjesto i glavnim konkurentima pobjegli na četiri boda razlike.

Trener Hajduka Gennaro Gattuso ne može računati na novu zvijezdu Dominika Prpića (20). Mladi stoper postao je nezamjenjiv u splitskom sastavu, za koji je ove sezone upisao 11 nastupa. Nažalost, ozlijedio je gležanj na utakmici mlade reprezentacije Hrvatske protiv Grčke (3:2) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo te će s terena izbivati najmanje mjesec dana. Prije toga je dobio pretpoziv izbornika hrvatske A reprezentacije Zlatka Dalića za utakmice Lige nacija sa Škotskom i Poljskom.

Šarlija se vraća u početnu postavu Hajduka?

Prpić je dobio Gattusovo povjerenje i uz Filipa Uremovića ranije ove sezone držao stoperske pozicije. Time je iz početnih 11 istisnuo dotadašnjeg prvotimca Zvonimira Šarliju (28), koji je ove sezone upisao šest nastupa, dok je prošle bio gotovo siguran da će kretati otpočetka. 

No, kako mladi reprezentativac propušta utakmicu sa Slavenom, Gattuso će vrlo vjerojatno u Koprivnici vratiti Šarliju, kojem bi to mogao biti prvi nastup za Hajduk nakon 17. rujna i utakmice SuperSport hrvatskog kupa s niželigašem Bilogorom u Grubišnom Polju, gdje je odradio svih 90 minuta.

Također, Šarliji bi to, kao rođenom Koprivničanu, mogao biti povratak na teren kluba u kojem je počeo profesionalnu karijeru i za koji je odigrao 46 utakmica u kojima je ostvario dvije asistencije. 

Ostatak Gattusove početne postave mogao bi biti identičan onoj koja je krenula 6. listopada u uvjerljivoj pobjedi protiv Šibenika (4:0) u devetome kolu SHNL-a. Dakle, današnji sastav Hajduka za prvu utakmicu nakon reprezentativne pauze mogao bi izgledati ovako:

Gattuso: Ovo je jako važna utakmica za nas

"Očekujem tešku utakmicu. Slaven je ekipa koja je veoma okomita. Kada dođu u posjed lopte jako brzo napadaju s četiri ili pet igrača u završnici. Nije čudno što se velike ekipe iz naše lige muče u Koprivnici. 

Moram pohvaliti rad trenera Marija Kovačevića sa Slavenom. Znaju što žele i ekipa je jako živa. Ovo je jako važna utakmica za nas. Treba nam Hajduk s jakim mentalitetom. Ako očekujemo šetnju, bolje nam je ostanemo u Splitu, s takvim stavom ćemo dobiti po nosu", rekao je Gattuso na konferenciji za medije uoči gostovanja u Podravini.

Pitali su ga i o situaciji u obrani nakon Prpićeve ozljede. "Imamo na raspolaganju tri obrambena igrača, tu su Elez, Zvone Šarlija i Marino Skelin. Oni možda mogu biti ljuti, ali ozljede su sastavni dio nogometa i svatko će dobiti priliku. Kada vidim ove igrače kako treniraju, moram biti zadovoljan. Svi su spremni odraditi svoj dio kada uđu", odgovorio je trener Hajduka.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.