Hajduk dovodi desno krilo iz druge francuske lige?

Foto: Profimedia

ABDOULIE SANYANG (25) bi uskoro trebao postati novi igrač Hajduka, pišu francuski i gambijski mediji. Radi se o reprezentativcu Gambije koji igra na poziciji desnog krila, a njegov trenutni klub je francuski drugoligaš Grenoble. Sanyang ima važeći ugovor do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 600 tisuća eura. Navodi se da je već napustio Grenoble i otputovao za Split.

Gambijac se uklapa u profil igrača kakvog traži trener Gennaro Gattuso. Radi se o 173 cm visokom ljevonogom krilnom igraču kojem je primarna pozicija na desnoj strani, ali je u karijeri odigrao i puno utakmica na lijevoj strani te u vrhu napada. Ako se ovaj transfer dogodi, postat će prvi gambijski igrač u Hajduku nakon veznjaka Hamze Barryja koji je za Bijele igrao od 2016. do 2020. godine.

Ima karakteristike koje Gattuso traži

Iako tek treba vidjeti hoće li zaista doći u Hajduk i ima li potrebnu kvalitetu ako dođe, prema izvješćima skauta ima karakteristike koje je Gattuso napomenuo da traži. Krase ga brzina, eksplozivnost i dobar dribling. Jako dobro rješava situacije jedan na jedan i kreativan je u zadnjoj trećini. Također se ističe da je defenzivno odgovoran nogometaš. S druge strane, brojke mu nisu impresivne.

Aktualni je reprezentativac Gambije za koju je nastupio u 15 utakmica većinom ulazeći s klupe, a posljednji nastup je imao pred malo više od mjesec dana u kvalifikacijama za Svjetskog prvenstvo kada je njegova reprezentacija slavila 5:1 protiv Sejšela. Zasad nema niti jedan gol ni asistenciju u nacionalnom dresu.

Brojke mu nisu nimalo impresivne

Karijeru je počeo u domaćem klubu Superstars Academy koji je orijentiran isključio na razvoj mladih igrača, a zanimljiva je poveznica da je iz tog kluba jedan igrač u prošlosti došao u Hajduk. Radi se o zaboravljenom Gambijcu imena Pa Omar Babou, koji je u sezoni 2017./18. odigrao tri utakmice za drugu momčad i zabio jedan pogodak.

Sanyang je na ljeto 2018. godine prešao u bugarskog prvoligaša Hebar Pazardzhi,k gdje nije zaigrao ni jednu utakmicu te se nakon par mjeseci vratio u matični klub, a onda na ljeto 2019. godine otišao u belgijski Lommel. Tamo je u jednoj sezoni odigrao 23 utakmice u drugom rangu uz učinak od tri gola i tri asistencije. Sljedećeg ljeta je ponovno promijenio klub i otišao u Beerschot koji se natječe u prvoj belgijskoj ligi.

Tamo se zadržao godinu i pol dana te skupio 31 nastup te zabio jedan gol i tome dodao tri asistencije. U siječnju 2021. godine prešao je u svoj aktualni klub Grenoble. U drugom rangu francuskog nogometa je skupio do sada 77 nastupa u kojima je zabio 12 golova i upisao sedam asistencija.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.