Hajduk ga je prije pet godina kupio za 500 tisuća eura. Sad se vraća u Slaven?

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

BIVŠI igrač Hajduka Ivan Dolček (24) trebao bi raskinuti ugovor sa slovačkim klubom Dunajskom Stredom i drugi put u karijeri postati igrač Slaven Belupa. Bivši mladi reprezentativac sa šest nastupa za U-21 reprezentaciju Hrvatske je u Slovačku iz Hajduka, gdje mu je na kraju sezone istjecao ugovor, otišao u siječnju ove godine za odštetu od 325 tisuća eura, a sad bi se trebao vratiti u SuperSport HNL.

Dolček je svoju karijeru počeo u omladinskoj školi Graničara iz Đurđevca, a s 11 godina je prešao u školu Dinama gdje se zadržao tri i pol godine, a onda otišao u Šibenik 2015. godine. Tamo se nije dugo zadržao, nego je iste godine otišao u Slaven, gdje će upisati prve seniorske nastupe.

Hajduk ga je kupio za 500.000 eura

Prvi nastup u SHNL-u je upisao u prosincu 2017. godine kada je imao 17 godina, a do ljeta 2019. godine je upisao 14 nastupa i jednu asistenciju za Slaven, što je bilo dovoljno da ga Hajduk kupi za odštetu od 500.000 eura, što je za splitski klub tada bio ozbiljan novac, a i danas rijetko plaćaju takve odštete.

U Hajduku se nikada nije do kraja nametnuo. Prvo je igrao do siječnja 2022. godine i u tom razdoblju skupio 56 nastupa većinom igrajući na lijevom beku i lijevom krilu. Zabio je dva gola i upisao četiri asistencije prije nego što je otišao na posudbu u portugalski Famalicao, gdje je trebao ostati za stalno, ali klub nije iskoristio pravo otkupa pa se vratio u Hajduk.

Zabio gol za otkaz Dambrauskasu

Hajduk ga je na ljeto 2022. godine poslao na posudbu u Šibenik gdje je odigrao cijelu sezonu, upisao 33 nastupa, zabio šest golova i upisao dvije asistencije. Posebno ostaje upamćena utakmica odigrana u rujnu 2022. godine kada je protiv Hajduka na Šubićevcu ušao u igru u 86. minuti, a u 97. minuti zabio gol za izjednačenje i otkaz tadašnjem treneru Hajduka Valdasu Dambrauskasu.

U Šibeniku se nametnuo i prošlog ljeta se vratio u Hajduk te u prvom dijelu sezone upisao 14 nastupa u kojima je zabio jedan gol i upisao jednu asistenciju. Ponovo se nije do kraja nametnuo i Hajduk ga je u zimskom prijelaznom roku prodao u Dunajsku Stredu. Tamo je do sada upisao šest nastupa i jednu asistenciju, a sad bi trebao raskinuti ugovor koji vrijedi do ljeta 2027. godine. Prema Transfermarktu, vrijedi 325 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.