Hajduk ga je prije pet godina prodao Guardioli. Sad je potpisao za škotski klub

Foto: Aberdeen FC

HRVATSKI nogometaš Ante Palaversa (24) potpisao je za škotskog prvoligaša Aberdeen. Nekadašnji igrač Hajduka i Manchester Cityja te mladi hrvatski reprezentativac potpisao je ugovor na godinu dana s opcijom produljenja na još dvije godine. Palaversa stiže u Škotsku iz francuskog drugoligaša Troyesa, u kojem je proveo dvije sezone.

Palaversa je bio jedan od najvećih talenata splitskog Hajduka. Kreativni veznjak 2019. godine prešao je u Manchester City za šest i pol milijuna eura. Nikad nije zaigrao za prvu momčad Pepa Guardiole, već ga je klub slao na posudbe u belgijske klubove Oostende i Kotrijk, za koje je u tri sezone skupio 58 nastupa.

"Želim dati sve od sebe"

Bio je i u Getafeu, za koji je skupio samo dva nastupa u polusezoni. City ga se riješio prije dvije godine, prodao ga je u Troyes, za koji se također nije naigrao. Za prvu je momčad skupio tek devet nastupa u dvije sezone, s tim da je ispao iz prve francuske lige u drugu.

"Kreativan sam veznjak. Volim igrati nogomet i vjerujem da ću ovdje dobiti svoju šansu. Želim dati sve od sebe za ovu momčad i za navijače", rekao je Palaversa u svom prvom intervjuu po potpisu za Aberdeen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.