Hajduk ga je prodao prije šest godina, a sad je blizu dolaska na posudbu

Foto: Profimedia

TOMA BAŠIĆ (27) je blizu povratka u Hajduk kojem bi se mogao pridružiti na jednogodišnjoj posudbi. Prijelazni rok u Hrvatskoj je otvoren do 5. rujna za ulazne transfere, tako da ima vremena da se ovaj posao realizira, a pregovori s njegovim klubom Lazijom traju te postoji realna šansa da veznjak obuče bijeli dres šest godina nakon odlaska iz kluba.

Podsjetimo, veznjak koji u karijeri ima dva nastupa za hrvatsku reprezentaciju je u zimskom prijelaznom roku napustio rimski klub i otišao na posudbu u Salernitanu. Tamo je igrao standardno u prvom sastavu i upisao 15 nastupa, ali njegov klub, za koji je igrao još jedan bivši igrač Hajduka Domagoj Bradarić, uvjerljivo je ispao u Serie B i stoga nije iskoristio opciju otkupa Bašićevog ugovora.

Lazio ne računa na njega

Bašić u prvom dijelu prošle sezone nije bio u planovima tadašnjeg trenera Lazija Maurizija Sarrija, koji mu je dao svega devet minuta u talijanskom kupu i time mu pokazao da na njega ne računa. Imao je ponude nekoliko njemačkih i talijanskih klubova, poput Augsburga i Verone, ali izabrao je posljednji sastav talijanskog prvenstva, s kojim je na kraju ispao iz lige.

Rođeni Zagrepčanin ima važeći ugovor s Lazijom do ljeta 2026. godine, a oni su ga za 7.1 milijun eura otkupili od Bordeauxa na ljeto 2021. godine. Bašić je u Laziju skupio 70 nastupa uglavnom ulazeći s klupe te je zabio dva gola i dodao tome dvije asistencije. Ove sezone je jasno da se na njega uopće ne računa te nije bio ni u zapisniku u prva dva kola talijanskog prvenstva.

Hajduk ga je prodao za 3.8 milijuna eura

Svoj nogometni put je počeo u nogometnoj školi Dubrave, ali je već s 10 godina postao član Zagreba, gdje je nastupao za mlađe uzraste idućih sedam godina. Hajduk ga je 2014. godine, malo prije 18. rođendana, doveo iz Zagreba te ga proslijedio na posudbu u Rudeš koji se natjecao u drugom rangu hrvatskog nogometa. U jednoj sezoni je skupio 25 nastupa i zabio dva gola te se izborio za povratak na Poljud.

U sezoni 2015./16. je bio u kadru prve momčadi i skupio pet nastupa, a standardno je počeo igrati iduće sezone, kada je nastupio u 36 utakmica te upisao šest golova i šest asistencija. Nastavio je standardno igrati još godinu dana te ga je Hajduk 2018. godine prodao u Bordeaux za 3.8 milijuna eura, čime ulazi u top 10 najskupljih izlaznih transfera u povijesti kluba prema Transfermarktu. Ukupno je za Hajduk upisao 75 nastupa u kojima je zabio 11 golova i dodao tome 14 asistencija.

U Francuskoj se zadržao tri sezone i bio standardan igrač u najvišem rangu. Za Bordeaux je upisao 82 nastupa u kojima je zabio devet golova i dodao tome pet asistencija. U Lazio je prešao na ljeto 2021. godine i dvije sezone igrao standardno, većinom ulazeći s klupe, ali prošle sezone je potpuno ispao iz planova i nakon odrađene posudbe u Salernitani čini se da je povratak u Hajduk realna opcija.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.