Hajduk ima novog čelnika, bivši je torcidaš, dolazi iz vaterpola

Foto: Pixsell / Index / hajduk.hr

PREDSJEDNIK Hajduka Marin Brbić u 11 je sati na Poljudu izašao pred novinare na izvanrednoj press konferenciji.

Otkako se vratio u Hajduk, Brbić ne istupa često u medijima. Novinari su poziv za press konferenciju primili u 10 sati. Tema press konferencije bila je nova organizacijska struktura kluba. Uvedena je funkcija dopredsjednika Uprave koju će obnašati Dubrovčanin Lukša Jakobušić, poduzetnik te bivši predsjednik i aktualni dopredsjednik VK Jug, s kojim je osvojio naslov prvaka Europe 2016. godine. Jakobušić je došao na Brbićev poziv. Navijač je Hajduka, bivši torcidaš koji je s istoka i zapada završio u loži kluba. 

"Nama iz Dubrovnika je svaka utakmica gostovanje. Bio sam dio Torcide, dolazio i u ratnim godinama, prošao sam cijeli krug, hajdukovac sam srcem i dušom", odgovorio je Jakobušić na pitanje novinara je li navijač Hajduka.

Brbić je objasnio što će na Poljudu raditi njegova desna ruka. 

"Dopredsjednik će se posvetiti svojim užim specijalnostima - marketingu, prodaji i logistici. Ja ću se i dalje većinom baviti financijama", objasnio je Brbić. 

Jakobušić će se doseliti u Split, ali će zadržati poziciju u Jugu, gdje radi volonterski. Jutros je potpisao ugovor s Hajdukom u trajanju do 2022. godine. Produljenje ugovora do 2022. godine potpisao je i sportski direktor Saša Bjelanović.

"Zahvalio bih novinarima na dolasku i predsjedniku Brbiću te ljudima iz kluba na ukazanom povjerenju. Od 2007. sam u Jugu, od 2013. do 2017. sam bio predsjednik, a trenutno sam dopredsjednik kluba. Jug je sa 63 trofeja najtrofejniji sportski klub u državi i znakovito je da me predsjednik zamolio da se pridružim Hajduku i budem njegov prvi suradnik. Upravo sam izašao iz biznisa kojim se bavim 25 godina, posao s hotelima prepustio sam obitelji i sada sam potpuno posvećen Hajduku", kazao je Jakobušić i izrazio poštovanje Brbiću koji se odlučio vratiti u Hajduk u teškim okolnostima.

Novi dopredsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić rođen je 1976. godine, oženjen je i otac dvoje djece. U Dubrovniku je završio osnovnu školu i srednju elektrotehničku školu. Upisuje i studij primijenjenog računalstva na Sveučilištu u Dubrovniku, ali ga ne završava. U narednim godinama stječe diplomu EMBA na Cotrugli Business School. 

Vlasnik je tvrtki Lighting, Typing i Brenum, pod čijim imenom djeluje i One Suite Hotel. Na čelo VK Jug dolazi 2013. godine. Pod njegovim šefovanjem Jug osvaja pet trofeja u jednoj sezoni što dotad nije uspjelo niti jednom sportskom klubu u državi. Tako je postao i najuspješniji predsjednik u velikoj Jugovoj povijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.