Hajduk je vratio publiku na Poljud



NAKON dana opijenog slavljem i bojažljivog prisjećanja na '94, kada su posljednji put hajdukovci zaigrali u europskoj skupini, na Poljud je stigao Šibenik, u prvom dijelu sramežljiviji nego što su bila maštanja hajdukovaca o pravom europskom nogometu. Hajduk je poveo rano, već u osmoj minuti nesigurnu obranu Šibenika izigrali su Strinić i strijelac Ibričić.

> Ibričić i Vukušić odveli Hajduk do važne pobjede u dalmatinskom derbiju

> Žestoka svađa Šibenčana u svlačionici nakon poljudskog poraza

Činilo se da će se Splićani moći naigrati nogometa, pored preplašenog Šibenika nanizali su još nekoliko malonogometnih akcija, ali i promašaja od kojih se Poklepoviću sasvim sigurno dignula kosa na glavi. Promašivao je Ibričić, pomanjkanjem koncentracije predstavio se i Tomasov, najveći Hajdukov dobitak iz utakmica s Bukureštom. Šibenik je prvu pravu šansu stvorio na samom isteku poluvremena; na ubačaj Jakoliša promašio je Alispahić, no bit će to tek jedan od momenata kada je divljala šibenska klupa, u diobi bivšeg Hajdukovog vratara Zorana Slavice i Anđelka Godinića.

Osjetili su Šibenčani svoju šansu i u drugom poluvremenu gledali smo neizvjesnu utakmicu. Od mladog Jakoliša mogli smo očekivati da se neće usuditi pucati u šansi jedan na jedan s Hajdukovim vratarom Radoševićem kojeg Špaco kali za Unireju, s obzirom na požutjelog Subašića, no od Alispahića definitivno nismo očekivali da će u mrtvoj šansi umjesto pravog udarca pokušati zabiti petom. Još su dvije velike prilike promašili Šibenčani preko Jakoliša i Jurčevića, a onda se dogodilo očekivano. Hajduk je zasluženu pobjedu potvrdio pogotkom Ante Vukušića, no iako će konačnih 2:0 sugerirati laku pobjedu, ona definitivno nije bila takva.

Špaco: S obzirom na psihološko pražnjenje protiv Dinama, zadovoljan sam i igrom i rezultatom


"Veseli me što smo, za razliku od nekih prijašnjih utakmica, stvarali neke lijepe šanse, dodavali i kombinirali. Podsjetit ću na prvi pogodak. Igra je imala tečnost i jako sam zadovoljan igrom, a s obzirom na važnost utakmice i psihološko pražnjenje protiv Dinama, zadovoljava me i rezultat. Iako smo u prvom dijelu mogli uvaliti još tri-četiri komada", komentirao je Špaco Poklepović, za kojeg je dobitak, osim Radoševića, bio i mladi Trebotić, zaigravši na mjestu viroznog kapetana Srđana Andrića.

Ivan Strinić ozlijedio se netom nakon asistencije za prvi pogodak; lopta ga je snažno pogodila u gležanj i gotovo sigurno neće biti na dispoziciji izborniku Slavenu Biliću za susret sa Slovacima sljedećeg tjedna.

No, Špaco je u susretu protiv Šibenika, čiju značajnu ulogu ravnopravnog borca nije propustio istaknuti, zaista puno dobio. Ponajprije sigurnost, ritam pobjeđivanja, ali i publiku koja je u velikom broju ove nedjelje pohodila Poljud.

"Za nas nema malih utakmica. Šibenik je napravio atmosferu u kojoj smo strahovali i kod 2:0. Mislim da je utakmica mogla zadovoljiti svako nogometno oko, ali bilo je teško za nas koji smo strepili s klupe. Osim civilizirane publike, veseli me što je veliki broj igrača bio iz našeg dvorišta", zaključio je Poklepović i još jednom čestitao Šibenčanima koji, unatoč svim problemima, imaju zrno razloga za optimizam.

Kronična neefikasnost Šibenčana: Moramo vjerovati da će golovi doći

Godinić i Slavica zaista nemaju lošu momčad, koja je još jača s povratkom Dražena Govića. U napadu rastu Jakoliš i Fuštar, vezu drže Alispahić i Husmani, a na vratima je siguran Blažević. No, problem realizacije u ovom momentu je gorući. U tri prvenstvene utakmice momčad sa Šubićevca još nije postigla pogodak.

"Stvorili smo pristojan broj šansi. Za razliku od nas, Hajduk je svoje iskoristio. Radi se o problemu neiskustva i brzopletosti. Moramo vjerovati da će uskoro doći i golovi", rekao je Slavica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.