Hajduk od Biukovog transfera ipak neće dobiti 800.000 eura

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

STIPE BIUK (21) postao je novi igrač Real Valladolida. Hrvatski krilni napadač u siječnju je za milijun eura stigao na posudbu iz američkog Los Angeles FC-a. Španjolski klub obvezao se otkupiti njegov ugovor ako uđe u prvu ligu, što se i dogodilo, pa je na kraju Biuk koštao četiri milijuna eura.

Kada je Hajduk u siječnju 2023. prodao Biuka Los Angelesu za 6.5 milijuna eura, u ugovor o prodaji uključena je klauzula prema kojoj je Splićanima trebalo pripasti i 20 posto od njegova idućeg transfera. Po tome je Hajduku od Biukova odlaska u Valladolid trebalo pripasti 800 tisuća eura. Međutim Hajduk taj novac neće dobiti.

Hajduk ipak neće dobiti 800 tisuća eura

Kako je potvrđeno Indexu, Hajduku bi pripalo 20 posto od Biukova transfera samo kada bi on bio veći od 6.5 milijuna eura, koliko je LAFC platio splitskom klubu. Naime, taj se postotak u većini ugovora računa samo za razliku između prodajne i preprodajne cijene igrače.

S obzirom na to da je američki klub dobio manje od 6.5 milijuna eura, neće se aktivirati ta klauzula i Hajduk će vjerojatno dobiti samo naknadu za razvoj, odnosno ne više od 200 tisuća eura.

Biuk je odigrao 67 utakmica za Hajduk

Biuk je za Hajduk upisao 67 nastupa, šest pogodaka i osam asistencija. U Los Angelesu je stao na 43 nastupa, tri pogotka i jednoj asistenciji, a kako u posljednje vrijeme nije igrao, tako je njegov odlazak u Valladolid bio očekivan. U španjolskom klubu je dosad odradio 11 utakmica i ostvario jednu asistenciju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.