Hajduk pobjedom preuzima vrh SHNL-a. Najskuplji igrač opet ostaje na klupi?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HAJDUK i Šibenik u 18:30 na Poljudu igraju utakmicu devetog kola SuperSport HNL-a. S obzirom na to da je Rijeka u subotu remizirala sa Slaven Belupom (0:0), pa sada ima 19 bodova, Splićani bi slavljem u dalmatinskom derbiju došli na 21 bod i preuzeli prvo mjesto.

Trenera Hajduka Gennara Gattusa na konferenciji za medije pitali su što se događa s veznjakom Rokasom Pukštasom (21) i zašto prošli vikend nije bio u početnom sastavu protiv Rijeke (0:0). "Ništa se ne događa. Postalo mi je teško izabrati 11 igrača. Svi su se podigli, tako da imam glavobolju pri odabiru igrača. Kad igrač ne igra, najčešće ima ljutitu i tužnu facu.

U mom rosteru svi dobro treniraju. Na njima je da trče i dokazuju se na terenu. Moraju poštovati suigrače i zeleni travnjak. Dobro je što su igrači ljutiti kada ne igraju. Stvarno mi je teško posljednjih tjedana izabrati idealnih 11", odgovorio je Gattuso, dok je za veznjaka i bočnog braniča Niku Sigura (21) rekao da se "diže u igri" i da je ušao u ritam nakon što je jedno vrijeme bio bez treninga.

Pukštas i Sigur kreću s klupe protiv Šibenika?

Gattuso bi Pukštasa i Sigura mogao izostaviti iz prvih 11 i za susret sa Šibenčanima, piše Dalmatinski portal te otkriva mogući sastav Hajduka, koji vidite ispod.

Podsjetimo, riječ je o dvojici najtalentiranijih igrača splitskog kluba. Osim toga, prema Transfermarktu, smatra ih se i najvrjednijima s obzirom na to da Marko Livaja (pet milijuna eura) nije na prodaju, dok je Stipe Biuk (četiri milijuna eura) na posudbi iz Valladolida.

Pukštas je procijenjen na osam milijuna eura, a Sigur na četiri milijuna. Amerikanac je ove sezone bio Gattusov prvotimac u početnih šest kola SHNL-a, potom je u sedmom odradio suspenziju zbog žutih kartona, dok je protiv Rijeke dobio posljednjih 13 minuta.

Podsjetimo, Pukštas je ljetos bio na pragu transfera. Željeli su ga njemački prvoligaši, no najkonkretnija bila je Parma. Krajem kolovoza pisali smo da je ponudila pet milijuna eura, plus bonuse, ali Hajduku ta ponuda nije bila prihvatljiva. Američki veznjak tako je ostao u Hajduku, s kojim ima ugovor do ljeta 2027.

Sigur je ukupno na sedam nastupa, odnosno 180 odrađenih minuta u aktualnoj sezoni. Prvotimac je bio samo u SuperSport Hrvatskom kupu protiv niželigaša Bilogore iz Grubišnog Polja (0:4), kada je na terenu proveo 73 minute.

"Nema fiksnih pozicija. Digla se razina cijele momčadi, svi mogu igrati. Želim vidjeti da svi radosno treniraju i poštuju jedni druge. Nije jednostavno odabrati 11 igrača, ali raduje me što imam pet zamjena, pa da svatko može dati nešto u igri. Možda netko nije sretan što ne igra, ali ja moram odabrati", poručio je Gattuso dan uoči utakmice sa Šibenikom, koji vodi bivši hajdukovac Mario Carević.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.