Hajduk protiv bukureštanskog Dinama, Šibeniku Cercle Brugge ili Finci!

ŽDRIJEB trećeg pretkola Europa lige odlučio je da će Hajduk igrati protiv boljeg iz dvoboja moldavske Olimpije Balti i Dinamo Bukurešta. Gostovanje Bijelih u Rumunjskoj na rasporedu je 29. srpnja, a uzvrat tjedan dana kasnije (5. kolovoza) u Splitu. Šibenik će, ako u uzvratu drugog pretkola ne prospe prednost od 2:0 protiv Anorthosisa snage odmjeriti s pobjednikom okršaja Cercle Bruggea i TPS Turkua, dok će Cibalia na noge CSKA Sofiji, ako uspije eliminirati Cliftonville nakon minimalnog (1:0) poraza u prvoj utakmici.

Poklepović: Htio sam Montpellier...

Treneru Hajduka Stanku Poklepoviću nije se ispunila želja: "Šteta, htio sam Montpellier, a ne Rumunje. I mi i oni imamo malo vremena za pripremu, sezona tek počinje. Pogledat ćemo njihove zadnje utakmice i krenuti po prolaz u play-off. Ne vjerujem ni da oni znaju puno o nama, stvari će biti puno jasnije nakon prve utakmice."

Špaco je pod svaku cijenu htio izbjeći Dnipro i Dinamo Bukurešt, a kad već moraju na istok Europe, Splićani zasigurno mogu biti zadovoljniji činjenicom da neće na noge Dnipru. Dinamo Bukurešt već je u prvoj utakmici drugog pretkola riješio pitanje ukupnog pobjednika - s rutinskih 2:0 nadmašili su Moldavce i osigurali lagodan uzvrat.

Iako Špaco zbog ovog raspleta nije sretan, fanovi Hajduka zasigurno trljaju ruke jer su izbjegli kudikamo teže Montpellier, Alkmaar i Dnipro. Najbolja opcija svakako je bio Randers, ali Danci su otpali jer su izvučeni prvi od Hajdukove grupe u ždrijebu (igrat će s pobjednikom meča Lausanne - Borac Banja Luka).

Šibeniku sve otvoreno za Play-off?

U tri europske utakmice ove sezone Šibenik nije primio nijedan pogodak, a današnji ždrijeb im je širom odškrinuo vrata Play-offa, uz uvjet da izbace Ciprane. Šibenčani će u tom slučaju na megdan Cercle Bruggeu ili TPS Turkuu (vrlo vjerojatnije Fincima koji su u prvoj utakmici u Belgiji slavili s 1:0).

Do okršaja s CSKA Sofijom Cibaliji je ostalo nadoknaditi rezultatski minus iz utakmice s Cliftonvilleom, a ukoliko viceprvak Sjeverne Irske padne u Vinkovcima za šest dana, u grad na Bosutu stići će i druga momčad Bugarske.

Zvezda čeka Slovan Bratislavu, Liverpool u Makedoniju?

U natjecanje se već u njegovoj drugoj fazi uključuju velikani europskog nogometa Liverpool i Juventus. Engleska će se momčad za posljednji krug kvalifikacija boriti protiv makedonskog Rabotničkog ili armenske Mike. Makedonska je momčad u prvom dvoboju u Skoplju slavila 1:0 pobjedu. Talijanski će se pak Juventus boriti protiv uspješnijeg iz sraza irskih Shamrock Roversa i izraelske Bnei Yehude iz Tel-Aviva. Prvi je dvoboj u Dublinu završio neodlučeno, 1:1.

Protivnika je doznala i beogradska Crvena Zvezda, na Marakanu će Slovan Bratislava.

Odense - Zrinjski / Tre Penne

Stabaek / Dnepr Mogilev - WIT Georgia / Banik Ostrava

Liverpool - Rabotnički / Mika

Maritimo / Sporting Fingal - Honka Espoo / Bangor City

Beroe Stara Zagora - Suduva / Rapid Beč

Temišvar - MyPa / Sant Julia



Reykjavik / Karpaty - Zestafoni / Banska Bystrica

Shamrock Rovers / Bnei Yehuda - Juventus

Elfsborg / Iskra - Ventspils / Teteks

Nordsjaelland - Sporting Lisabon

Videoton / Maribor - Hibernian

Crvena Zvezda - Slovan Bratislava

International Turku - Genk

Valletta / Ruch Chorzow - Austria Beč / Široki Brijeg

Viktoria Plzen - Bešiktaš / Vikingur

Besa / Olympiacos - Maccabi Tel Aviv / Mogren

Šiauliai / Wisla Krakow - Portadown / Qarabag

Sturm Graz - Gefle / Dinamo Tbilisi



FC Baku / Budućnost - Brondby / Vaduz

Molde / Jelgava - Stuttgart

Maccabi Haifa - Dinamo Minsk / Kalev

Utrecht / KF Tirana - Luzern

Sibir Novosibirsk - Apollon Limassol

Gorica / Randers - Lausanne / Borac Banja Luka



AZ Alkmaar - Goteborg

Differdange / Spartak Zlatibor Voda - Dnipro

Atyrau / Gyor - Montpellier

Aalesund - Motherwell / Breidablik


Kalmar / Dacia - Levski Sofia / Dundalk

Galatasaray - OFK Beograd / Torpedo Zhodino

Jagiellonia Bialystok - Aris

Tauras / APOEL - Jablonec

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.