Hajdukov as prešao 15 tisuća kilometara zbog reprezentacije. Nije dobio ni minute

Foto: Profimedia

NIKO SIGUR (20), defenzivac Hajduka i donedavni U-21 reprezentativac Hrvatske, prije dva mjeseca odlučio je ubuduće nastupati za Kanadu. Podsjetimo, Sigur je rođen u Kanadi, a prije više od godinu dana istovremeno je dobio poziv za hrvatsku U-21 reprezentaciju i seniorsku reprezentaciju Kanade. Tada je odlučio nastupati za Hrvatsku te je s mladom reprezentacijom igrao Euro prošlog ljeta.

Kod Dalića nije stigao dalje od pretpoziva, pa je odabrao Kanadu

Svojim igrama u Hajduku zaradio je pretpoziv Zlatka Dalića za Euro u Njemačkoj. Činilo se da je na korak do pravog poziva i da bi se u ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine mogao ustaliti u hrvatskoj reprezentaciji, ali do toga ipak nije došlo. Sigur je tako ostao na devet nastupa za U-21 reprezentaciju Hrvatske, a posljednji mu je bio u lipnju protiv Irske.

"Niko Kristian Sigur odlučio je promijeniti nogometno državljanstvo te u budućnosti predstavljati Kanadu. Na temelju dvojnog državljanstva, Sigur je imao mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu te je prošle godine odabrao predstavljati Hrvatsku, za koju je nastupao u dresu mlade reprezentacije, a s kojom je bio na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj. Međutim, Sigur se odlučio u budućnosti nastupati za reprezentaciju Kanade, zemlje u kojoj se rodio i proveo cijelo djetinjstvo", objavio je HNS.

Već u prvoj utakmici kao reprezentativac Kanade svjedočio povijesnoj pobjedi

Sigur je odmah zatim dobio poziv kanadskog izbornika Jesseja Marscha za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a te u prvoj utakmici bio dio momčadi koja je izborila povijesnu pobjedu. Kanada je kod susjeda slavila 2:1 golovima Jacoba Shaffelburga i Jonathana Davida, dok je strijelac za Ameriku bio Luca de la Torre.

To je Kanadi tek druga pobjeda kod Amerike i prva nakon 1957. Premda je Marsch izvršio čak sedam zamjena, Sigur je ostao bez debija za Kanadu. Priliku za to dobio je prije mjesec dana u idućoj prijateljskoj utakmici, protiv Meksika. 

Letio na drugi kraj svijeta i nazad, ali nije dobio ni minute

Sigur je pozvan i za jučerašnju prijateljsku utakmicu Kanade protiv Paname, u kojoj je njegova nova reprezentacija pobijedila 2:1. Međutim, Sigur nakon što je u jednom smjeru iz Splita u Toronto letio preko 7 tisuća kilometara, nije dobio ni minute iako je zbog utakmice došao s drugog kraja svijeta.

Izbornik Marsch mu se usprkos tome i bez obzira na to što je riječ o prijateljskoj utakmici nije smilovao, pa se Sigur odmah nakon meča protiv Paname vraća istim dugim putem u Split bez da je zaigrao. Kao što smo naveli, u rujanskom terminu je također ostao bez nastupa protiv SAD-a, ali je onda debitirao protiv Meksika. Sada se pak u Hrvatsku vraća bez minute za Kanadu jer je meč protiv Paname jedini u listopadu. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.