Hajdukovci na sudu: Jurica Jerković svjedočio o transferu Aljoše Asanovića u Metz

JURICA JERKOVIĆ, bivši tehnički direktor Hajduka, danas je na splitskom Županijskom sudu svjedočio na suđenju novinaru Zdravku Reiću i treneru reprezentacije Aljoši Asanoviću za nezakonitosti prilikom njegovog prelaska u francuski Metz 1990. godine.

Odgođeno na neodređeno, a za koji mjesec nastupa zastara?!

Asanović je, tvrdi Državno odvjetništvo, zadržao 250 tisuća DEM, a njegov menadžer Zvonimir Papić 50 tisuća dolara. Reić je u to doba bio direktor Hajduka koji je potpisao transfer. Optužnica je dignuta 1996. godine, a dogodine nastupa zastara. Suđenje je danas ponovno krenulo ispočetka.

Jerković je krajem 80-ih sudjelovao u pregovorima sa švicarskim Jebagom. Bilo je dogovoreno da za tri godine sponzorstva uplate 2,4 milijuna DEM. Novac je Hajduku bio jako potreban da se izvuku iz krizne situacije nakon što ih je UEFA kaznila sa dvije godine neigranja u Europi, pojasnio je Jerković.

"Aljoša je bio dobar i potreban igrač, a Jebag je pristao na veliki rizik. Osim što su igrači nosili ime sponzora na dresovima, sa Švicarcima je dogovoreno da im od svakog transfera pripadne postotak. Da nije došlo do rata, dobro bi profitirali. Jebag nam je posudio i 250 tisuća DEM, i to isključivo da zadržimo Asanovića. U to vrijeme bio je jedan od najboljih igrača, mogao je otići u bilo koji klub, sve smo poduzeli da ga zadržimo" prisjetio se Jerković, koji je nastavio voditi poslove za Jebag. Novce za Asanovića osobno je preuzeo u švicarskoj banci i donio ih u Split.

Suđenje je odgođeno na neodređeno, dok sudac Zoran Matulović ne dobije termine Asanovićevih obaveza sa reprezentacijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.