Hajduku treba veliki i debeli rez

Foto: Miranda Cikotic, Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO je u 23. kolu Supersport HNL-a na Maksimiru potpuno nadigrao Hajduk i pobijedio ga s uvjerljivih 4:0. Strijelci za domaćina bili su Arijan Ademi, Martin Baturina i Luka Ivanušec koji je drugo kolo u nizu zabio dva gola. Utakmicu je za Index komentirao Igor Musa.

Netko nestručniji bi mogao reći isto što sam i ja vidio. Slaba i očajna utakmica, veoma razočaravajuća za sve nas koji pratimo i navijamo za Hajduk. Odavno nismo vidjeli lošiji Hajduk na Maksimiru. Ne sjećam se ovakvog nastupa nekoliko godina unazad. 

Ne znam kakav je konkretan dogovor Ivana Leke i njegovog stožera s upravom kluba i sportskim direktorom po pitanju same momčadi i dolazaka igrača, ali tu očito nešto ne funkcionira i to je svima jasno.

U ozbiljnom klubu ovakav prijelazni rok se ne smije dogoditi

U ozbiljnom klubu se ne smije dogoditi ovakva praznina, ovakav prijelazan rok u trenutku u kakvom je Hajduk. Koji su tome razlozi, zaista ne znam. Što se tiče ulaska igrača u utakmicu, to je izgledalo preloše i prebojažljivo. 

Toliko linija je bilo loše, kretnje su bile isto takve, linije nepovezane, napad sterilan i odcijepljen, a defenzivni dio nažalost još lošiji. Toliko je negativnih stvari da ne znam koju prije spomenuti. 

Ne smijemo iole uljepšavati situaciju jer to ne bi bilo iskreno i u skladu s realnosti. Puno je opcija i potencijalnih rješenja koje klub sada može izabrati. Ne bih želio ulaziti u to koje rošade treba napraviti. 

Hajduku treba veliki i debeli rez

Ovu sezonu Hajduk treba izgurati s onime što ima na pozicijama od vrha do dna, konsolidirati redove i stabilizirati ekipu i cijeli klub. Treba sačuvati mjesto na tablici koje vodi u Europu. Na kraju sezone treba napraviti veliki i debeli rez.

On je očigledno potreban jer ovako ne ide. Možemo biti oslabljeni izostancima igrača, ali to se događa svima, slabijima i jačima od Hajduka. To nije toliki hendikep da igraš ovako katastrofalno, ne samo ovu utakmicu. Trebamo biti iskreni koliko god da je to bolno. Koji i koliki rez treba napraviti trebaju odlučiti ljudi koji vode klub, ovakve utakmice se u bliskoj budućnosti ne smiju ponoviti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.