Hajduku trebaju milijuni. Danas mora dogovoriti prodaju Sahitija

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAMBURGER ABENDBLATT objavio je tekst pod naslovom "Dan odluke o Sahitiju, želji HSV-a". Njemački medij tvrdi da je danas ključni dan u potencijalnom transferu Emira Sahitija (25) iz Hajduka u HSV. Ako klubovi danas ne postignu dogovor, HSV će se okrenuti drugim opcijama. S obzirom na to da ljetni prijelazni rok u Njemačkoj završava sutra, preostalo je malo vremena za pregovore i dovođenje igrača.

Podsjetimo, posljednjih dana pojavila se informacija da HSV ponovno želi dovesti Sahitija, nakon čega je Hamburger Abendblatt 25. kolovoza objavio da se igrač sam ponudio njemačkom drugoligašu. Pregovori su se zakomplicirali jer je Hajduk odmah tražio tri milijuna eura, dok ga HSV želi dovesti na posudbu, a zatim na kraju sezone otkupiti ako bude zadovoljan.

Portal MOPO potom je objavio, a HSV kasnije službeno potvrdio, da je na posudbu iz Mainza stigao ofenzivac Marco Richter, čime dovođenje Sahitija više nije nužno. Uz to, kultni njemački klub mogao bi se fokusirati na dovođenje središnjeg braniča s obzirom na to da je hrvatskom stoperu Mariju Vuškoviću potvrđena suspenzija zbog dopinga.

Hajduku treba novac nakon što nije izborio glavnu fazu Konferencijske lige

Ovo nije prvi put da HSV želi Sahitija. Nijemci su prije dvije godine ponudili tri milijuna eura, ali bivši predsjednik Lukša Jakobušić i bivši sportski direktor Mindaugas Nikoličius tražili su 4.5 milijuna eura ili ništa. Na kraju je bilo ništa.

Sada je Hajduk u lošijoj financijskoj situaciji jer nije ušao u glavnu fazu Konferencijske lige i ne može si priuštiti da odbije značajnu ponudu za Sahitija. Splićani pod vodstvom predsjednika Ivana Bilića moraju skupiti barem 12 milijuna eura, o čemu smo pisali OVDJE. Na izlaznim vratima je i Rokas Pukštas, kojeg želi Parma.

Sahiti je s Hajdukom osvojio dva Kupa

Otkako je 2018. godine došao u Hajduk, Sahiti je za prvu momčad odigrao 121 utakmicu, zabio 18 i asistirao za 16 pogodaka te dvaput osvojio SuperSport Hrvatski kup. Ugovor sa Splićanima ima do 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 2.3 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.